REKLAMI GEÇ

Maske satışları nasıl olacak? Eczacılar satışa talip

Maske satışları nasıl olacak? Eczacılar satışa talip

Bir ay önce yasaklanan maske satışlarının önü açılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasının ardından tüm gözler maskelerin nerelerde ve hangi fiyata satılacağına çevrildi. Eczacılar, maskelerin sabit fiyattan eczane ve medikallerde satılmasının en doğru karar olacağını söylüyor. Ücretsiz maske satışından yararlanamayan binlerce kişi ise maske satışlarının tekrar hayata geçmesini bekliyor.

Ali İbileme / DENİZLİHABER / 6 Mayıs 2020 Çarşamba, 11:10

Cumhurbaşkanı Tayyip Recep Erdoğan’ın maske satışına izin verilmesine yönelik açıklamalarının ardından maske satışlarının detayları merak konusu oldu. Ücretsiz maske uygulamasından yararlanamayan kişiler maskelerin nerelerde ve hangi fiyattan satılacağını merak ediyor.

Denizli Eczacılar Odası Başkanı Osman Özdemir, ücretsiz maske uygulamasında 20 yaş ve altına, 65 yaş ve üstüne, SGK’lı çalışanlara ve kamu çalışanlarına maske verilemediğini ve bu kişilerin maske sıkıntısı çektiğini ifade ederek, maske satışlarına izin verilmesinin doğru bir karar olduğunu söyledi.

SABİT FİYAT BELİRLENMELİ
Özdemir, satışı yapılacak maskelerin fiyatının sabit olmasını gerektiğini dile getirerek, “İlaçlarda olduğu gibi maskelerde de sabit fiyat belirlenirse kimse mağdur olmaz” dedi.

EN GÜVENİLİR YER ECZANELER
Maske satışlarının eczane ve medikallerde gerçekleşmesinin en doğru karar olacağını aktaran Özdemir, “Şimdiye kadar geçen süreçte sağlık açısından en güvenilir yer eczane ve medikaller oldu. Bundan sonra da öyle olmaya devam edecek çünkü denetimleri yapılıyor hijyene üst düzey dikkat ediliyor. Eczanelerimiz salgınla mücadelede sağlık çalışanlarımızla birlikte en önde yar alıyor. Hem kendi sağlıklarını hem de vatandaşlarımızın sağlığını düşünerek eczanelerde temizlik çalışmaları yürütülüyor. Ücretsiz dağıtımı yapılan ve satışı yapılacak olan maskeler cerrahi maskeler, dışarıda satışı yapılması durumunda sterilizasyon açısından çok sağlıklı olmayacaktır” dedi.

DENİZLİ’YE 2 MİLYONUN ÜZERİNDE MASKE GELDİ
Özdemir ayrıca, kentte 2 milyonun üzerinde maske geldiğini ve dağıtımının devam ettiğini belirterek, “Şimdiye kadar 1 milyon 650 bin ücretsiz maske dağıttık. Şimdi de yeni gelen 530 bin maskenin dağıtımı sürüyor. Eczanelerde maske bittikçe gönderiyoruz” diye konuştu.

Öte yandan maske satışlarında üst sınırın 1 TL olarak belirleneceği ön görülüyor.

Yorumlar

E. SONEL   -  Bağlantı 6 Mayıs 2020, 12:28

Bence belediyeler satsin. Kar marji belki dusuk olur.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı