REKLAMI GEÇ

Pamukkale Üniversitesi Senatosundan karar: İlk dönem uzaktan eğitim olacak

Pamukkale Üniversitesi Senatosundan karar: İlk dönem uzaktan eğitim olacak

Geçtiğimiz günlerde Pamukkale Üniversitesi öğrencileri twitterda hibrit (yüz yüze ve uzaktan eğitim birlikte) eğitim isteklerini dile getirip üniversite yönetimine seslenmişti. Dün toplanan PAÜ senatosu ilk dönem, eğitimlerin uzaktan yapılmasını kararlaştırdı, Rektör Kutluhan, öğrencilerden anlayış istedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Ağustos 2020 Cumartesi, 18:26

Koronavirüs salgını nedeniyle yaklaşık 6 aydır kapalı olan üniversitelerin 5 Ekim’de açılmasına karar verilmişti. Ancak uzaktan ya da hibrit eğitim üniversitenin kararına bırakılmıştı.

Pamukkale Üniversitesi öğrencileri twitterda açıkları etiket ile hibrit eğitim istediklerini ifade etmişlerdi. Ancak bugün açıklanan karar ile öğrencilerin isteği geri çevrildi.

PAÜ Senatosu kararıyla ilk dönemin uzaktan eğitim şeklinde devam edeceği duyuruldu. Ancak bazı uygulama zorunluluğu olan bölümler örgün eğitime devam edecek.

BAZI BÖLÜMLERDE YÜZ YÜZE EĞİTİM VAR
-Diş hekimliği Fakültesi, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde derslerin büyük çoğunluğu

-Tıp Fakültesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Fizik Tedavi Rehabilitasyon Yüksekokulundaki sadece son sınıf öğrencilerin dersleri

-Eğitim Fakültesi öğrencilerin uygulamalı derslerin ( Öğretmenlik uygulaması vb.) Milli Eğitim Bakanlığı’nın belirleyeceği süreç kapsamında örgün olacak devam edeceği duyuruldu.

– Yabancı Dil Yeterlilik Sınavı ve ortak zorunlu dersler kapsamında verilen derslerin muafiyet sınavları (yüz yüze ya da uzaktan) ilgili akademik birimler tarafından öğrencilere duyurulacağı açıklandı.

REKTÖR KUTLUHAN’DAN AÇIKLAMA: SALGININ YAYILMA DİNAMİKLERİNİN TAHMİN EDİLMESİ MÜMKÜN DEĞİL
Pamukkale Üniversitesi Rektör Vekili Ahmet Kutluhan yaptığı yazılı açıklamada “Salgının yayılma dinamiklerinin tahmin edilmesi mümkün değildir. Bu yüzden gelişen durumlara göre alınabilecek tedbirler kapsamında eğitim şeklinde veya uygulama sürecinde değişikliklere gidilecektir. Olası değişiklikleri üniversitemizin sayfasından duyurulucaktır” dedi.

Yorumlar

Ramazan hakan   -  Bağlantı 29 Ağustos 2020, 20:31

Türkiyenin dört bir tarafından öğrenciler gelecek.
Mutlaka içlerinde virüs taşıyanları olacaktır. Keşke güz dönemi bütün bölümlerde uzaktan eğitim olsaydı. Amerika ve avrupada böyle.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı