REKLAMI GEÇ

Ramazan Bayramı kutlu olsun

Ramazan Bayramı kutlu olsun

Bir aylık Ramazan ayının ardından bayram kutlanıyor. Bugün başlayan bayram Çarşamba gününe kadar devam edecek. Denizli kent yöneticileri de Ramazan Bayramı kutlama mesajları yayımladılar. Elimize ulaşanlar şöyle:

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Mayıs 2022 Pazartesi, 09:40

Ali Fuat Atik – Denizli Valisi
Derin bir manevi iklimi, huzur ve kardeşlik ortamını idrak ettiğimiz on bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’i geride bırakırken güzellik ve iyiliklerin yoğun olarak yaşandığı, dargınlıkların sona erdiği, kardeşlik, dostluk, yardımlaşma ve dayanışmanın doruğa ulaştığı bir Ramazan Bayramı’na daha kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz.

Bayramlar, barış, sevgi ve saygının toplumun her kesimine dalga dalga yayıldığı, herkesin birbirine hoşgörüyle bakarak dargınlık ve kırgınlığını unuttuğu, birlik-beraberlik duygularının yeniden güç kazandığı, sevincin, neşenin kalplerde buluşup yüzlere yansıdığı en önemli günlerdendir. Bu anlamda idrak edeceğimiz Ramazan Bayramı’nı fırsat bilerek nefsimizin bizi yönlendirmesine müsaade etmeden kırgınlıkları, dargınlıkları önce zihnimizden sonra davranışlarımızdan söküp atmalı, bizleri bir arada tutan değerleri yaşatmak, birlik ve beraberliğimizi korumak, huzur ve barış ortamını sürdürmek için birbirimizin bayram sevincine ortak olmalıyız.

Mutlu olmak kadar mutlu etmenin de önemli olduğu bu mübarek günlerde yoksul, kimsesiz, hasta ve yaşlı kim olursa olsun yardım etmeli, yetimlerin, gariplerin, güçsüz ve muhtaçların yüzünde bir nebze tebessüm oluşturmak için elimizden ne gelirse yapmalıyız. İnsanı insan yapan pek çok yüce duygunun tezahür ettiği bu kutsal günlerde, biz de Valilik olarak şehit ailelerimiz başta olmak üzere, büyüklerimizi ve gençlerimizi ziyaret ederek çocuğuyla, genciyle, yaşlısıyla tüm vatandaşlarımızla iç içe olmanın gayreti içinde olacağız. Bu süreçte bayram vesilesiyle eş dost ziyaretinde bulunacak, trafiğe çıkacak, şehir dışına gidecek vatandaşlarımızdan trafik kurallarına azami özen göstermelerini hassaten rica ediyor, bayram sevincimizin acılarla gölgelenmesine izin vermemelerini kendilerinden özellikle istirham ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan Bayramı’nın manevi ikliminin herkesi kuşatmasını, milletimize, ülkemize ve tüm İslam alemine huzur, esenlik ve bereket getirmesini diliyor; başta Denizlili hemşehrilerim olmak üzere tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı kutlarken aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize de sağlıklı ömürler dileyerek sevgi ve selamlarımı sunuyorum.

Osman Zolan – Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Osman Zolan mesajında, tüm İslam aleminin büyük bir manevi huzurla idrak ettiği ramazan ayının ardından, mübarek Ramazan Bayramı’na ulaşmanın sevincini yaşadıklarını ifade etti. Başkan Zolan, “11 ayın sultanı ramazan ayını uğurlarken, birlikteliğimizin, kardeşliğimizin ve dayanışma ruhumuzun tazelendiği Ramazan Bayramı’nı karşılamanın sevinci ve mutluluğu içerisindeyiz. Salgın nedeniyle 2 yıllık aranın ardından yeniden iftar sofralarında vatandaşlarımızla buluşmanın huzurunu yaşadık. Bu huzur ve mutluluğumuzu inşallah bayram sevincimizle taçlandıracağız. Bu güzel günlerde ramazanın manevi iklimi ile ruhlarımızı arındırdık. Yakınlarımızdaki ihtiyaç sahiplerine el uzattık, soflarımızı sevdiklerimizle paylaştık” ifadelerini kullandı.
“Barış, huzur ve kardeşlik”
Milli birlik ve beraberliğin perçinlendiği Ramazan Bayramı’nın tüm insanlığa huzur ve kardeşlik getirmesi dileğinde bulunan Başkan Zolan, masajını şöyle tamamladı: “Bayramlar uzakların yakın olduğu, ailelerin kalabalıklaştığı ve sevdiklerimizle kucaklaştığımız özel günlerimizdir. Bu vesileyle başta tüm hemşehrilerimizin, ülkemizin ve İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı en içten duygularımla tebrik ediyor, bayramın manevi ikliminin gönülleri kuşatarak barış, huzur ve kardeşlik getirmesini temenni ediyorum.”

Mustafa Şevik – Buldan Belediye Başkanı
Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında “Milletçe bir mübarek Ramazan ayını daha geride bırakarak, bayramı idrak etmekte, bu güzel günlerin feyz, rahmet ve bereketinde buluşmaktayız. Bu mübarek Ramazan Bayramının Buldan’ımız, ülkemiz, Türk-İslam alemi ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.
Başkan Şevik mesajında bayramların, insanları birbirine yakınlaştıran, aynı düşünce ve duygularda buluşturan, günlük kaygı ve sıkıntılardan uzaklaştıran, topluma umut, sevgi veren, birlik ve dirliği sağlayan özel günler olduğunu vurgulayarak, “Dini bayramlar, Müslümanlar arasında sevinç, coşku ve barış rüzgârlarının dalga dalga yayıldığı ulvi bir atmosferdir. Bu anlamda, idrak etmekte olduğumuz Ramazan Bayramının çok derin ve etkili bir nüfuz alanı vardır. Dargınlıkları ve kırgınlıkları unutturan, dayanışmayı, yardımlaşmayı artıran, hoşgörü, kardeşlik duygularını güçlendiren bayramları, anlam ve önemine uygun olarak kutlamalıyız. Bayramların getirdiği barış ve huzur ortamının değerini iyi bilmeliyiz, Bu duygu ve düşüncelerle Buldanlı hemşehrilerimin ve bütün İslam âleminin mübarek Ramazan Bayramını kutluyor, bayramın ilçemiz, ülkemiz, Türk-İslam alemi ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Uğur Erdoğan – Denizli Ticaret Odası Başkanı
Pandemi sebebiyle getirilen yasaklar ve kısıtlamalardan dolayı, insanların son iki yıldır bayramlarını istediği gibi gönüllerince kutlayamadığını belirten DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, “Bizi, 11 ayın sultanı ramazandaki bu müstesna günlerin ardından hep beraber bayrama ulaştıran Yüce Rabbimize sonsuz kez şükürler olsun. Millet olarak, her zamanki gibi yine bir aradayız. İyi günde de kötü günde de milletçe kenetlenmeyi bilen insanımız, maskeden, yasaklardan ve kısıtlamalardan kurtulduğumuz, dostça sımsıkı sarılıp kucaklaşacağımız bugünleri çok özlemişti. Büyük bir hasret, dikkat ve sabırla bekledi ve sonunda gerçek bir bayram havasındaki o güzel günlerimiz geri geldi; ne mutlu bizlere. Değerli hemşehrilerim, bir çağrımı bu vesileyle bir kez daha yinelemek isterim… Üreticiden tüketiciye satıcıdan alıcıya kadar iş, ürün ve hizmet üretenler ile bunları tercih edenler olarak, hepimiz büyük bir zincirin halkalarıyız… Biz birlikte varız; beraber güçlüyüz. Toplum olarak, özünde büyük ve geniş bir aileyiz. O nedenle, gelin bu bayram hatta bayramdan da sonra, alışverişimizi hemşehrilerimizden, şehrimizdeki esnafımızdan yapalım. Esnaf komşumuzun yanında duralım; onlara destek olalım. Bizim esnafımız kazansın ki Denizli’miz kazansın! Denizli Ticaret Odamızdaki üyelerimiz ve aileleri başta olmak üzere, tüm halkımızın, hemşehrilerimizin, kahraman gazilerimiz ve aileleri ile şehitlerimizin ailelerinin ve aziz milletimizin Ramazan Bayramı’nı kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim” dedi.

Yücel Güngör Ak Parti İl Başkanı
“Ramazan ayı boyunca en güzel örneklerini yaşadığımız yardımlaşma, kardeşlik, birlik ve beraberlik gibi duygularımızın hayatımızın her anına hâkim olması dileğimdir. Bu mübarek günde büyüklerimizin, şehit ailelerimizin, geleceğimiz adına umudumuz olan kıymetli yavrularımızın, görevleri başında olan tüm çalışanlarımızın bayramını gönülden tebrik ediyorum. Sevdiklerine kavuşmak üzere yollara dökülen kıymetli vatandaşlarımızın dikkatli olmalarını, kurallara uymalarını hatırlatmak istiyorum. Savaşların, hastalıkların olmadığı nice bayramlara ulaşmak dileğiyle. Birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz, kardeşlik ve dostluğumuzu en sıcak şekilde hissettiğimiz, maneviyat ikliminden esintilerin kuşattığı bir Ramazan Ayını daha huzur içerisinde idrak ederek, bayrama erişmenin manevi hazzını, muhabbetini, gönül huzurunu milletçe yaşıyoruz. Bu mübarek günlerde Allah tuttuğumuz oruçları kabul eylesin. Mensubu olduğumuz kadim medeniyette kavganın, dargınlığın asla yeri yoktur. Zira Peygamberimiz bir hadis-i şerifinde ‘Bir kişinin kardeşini üç günden fazla terk edip küs durması helâl değildir’ buyurmuştur. Rabbim bizlere hayırlı bir bayram geçirmeyi nasip etsin. Bir sonraki Ramazan ayında da gönüllerimizin bir olmasını dilerim, Ramazan Bayramı’nız kutlu olsun”

Yusuf Garip – MHP İl Başkanı
MHP Denizli İl Başkanı Av. Yusuf Garip, Ramazan bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda şu sözlere yer verdi, “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden kurtuluş olan bir Ramazan ayını idrak ederek, milletçe kucaklaştığımız bir bayrama daha kavuşmuş bulunuyoruz. Rahmet, bereket, yardımlaşma, dayanışma ayı olan birçok hikmeti, fazileti, fırsatları içerisinde barındıran oruç ayını uğurladık. Toplumsal dayanışmanın, kardeşliğin, huzurun egemen olduğu bir Ramazan Bayramına daha ulaştık. Manevi huzur, sevinç ve güzelliği yaşatan bayramlarımız, toplumun tüm kesimlerini birbiri ile kaynaştıran, birlik ve beraberliğimizin güçlenmesine önemli katkı yapan ulvi günlerdir. Bayramlarımız, aynı zamanda barış, kardeşlik, hatırlama, hatırlanma günleridir. Böylesi güzellikler sunan bir Ramazan Bayramını yaşamanın mutluluğu içindeyiz. Türk Milleti büyük bir ailedir. Bayramlar kırılan kalpleri onarmak, küskünlükler ve kırgınlıkların son bulmasını sağlayacak bir helalleşme fırsatı sunar bize. Büyüklerimize ziyaret etmek, ellerinden öpmek, mutluluğu paylaşma imkanı verir. Ramazan Bayramında gönüller alınmalı, dargınlıklar sonlanmalı, küslükler, kırgınlıklar tamir ve telafi edilmelidir. Elbette dilek ve beklentimiz budur. Bu anlamlı bayramın önce ülkemize ve milletimize, dostluk ve barışa, sevgi ve kardeşliğe, vesile olması temennisi ile tüm Türk İslam aleminin ve Denizlili hemşehrilerimin Ramazan Bayramı’nı en içten dileklerimle kutlarım. Şeker tadında sağlık, mutluluk ve huzur içerisinde nice bayramlar dilerim.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı