REKLAMI GEÇ

Toplu organizasyonların bile yasaklanması, bir arada çalışan işçileri tedirgin ediyor

Toplu organizasyonların bile yasaklanması, bir arada çalışan işçileri tedirgin ediyor

Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle insanların toplu bulunduğu etkinlikler Nisan sonuna kadar ertelenirken, gözler; her gün binlerce insanla aynı çatı altına giren tekstil sektörüne çevrildi. Birçok tekstil firması önlemlerini artırırken TEKSİF Başkanı Oktay, “Mağduriyet yaratmadan tekstil fabrikalarında faaliyet durmalı” dedi.

Ali İbileme / DENİZLİHABER / 20 Mart 2020 Cuma, 12:37

Kovid-19 (koronavirüs) tedbirleri kapsamında; Cumhurbaşkanlığı genelgesi ile toplu aktivitelerin yapıldığı her türlü ulusal ve uluslararası etkinlik nisan ayı sonuna kadar ertelendi. Koronavirüsün yayılmasını önleme adına alınan bu karar beğeniyle karşılanırken, gözler; Denizli’nin emekyoğun sektörü tekstile çevrildi.

ONBİNLERCE İNSAN HER GÜN AYNI BÖLGEDE
Çünkü, tekstil fabrikalarında her gün binlerce insan aynı servislerle fabrikalara gidiyor ve -bazı yerlerde binlercesi- aynı çatı altına girerek çalışmaya devam ediyor. Özellikle Organize Sanayi Bölgesi, her gün onbinlerce insanın bir araya geldiği kocaman bir etkinlik alanına dönüşüyor.

FİRMALAR ÖNLEM ALDI
Denizli’deki tekstil firmaları ile çalışan bir iş güvenliği uzmanı Evrensel’de yayınlanan mektubunda, kentteki tekstildeki durumu aktardı. ‘İş güvenliği uzmanı’ imzasıyla yayınlanan mektuba göre, Denizli’deki birçok firma tedbirini aldı. Firmalar, tüm işyerlerini dezenfekte etti, servisten inen işçilerin ateşi ölçülüyor, molaların zamanı kısaltılarak sıklaştırıldı, yemekhanelere ise peyderpey işçiler alınıyor.

‘HASTALIĞINI GİZLEYEREK ÇALIŞAN VAR’
Mektuba göre; işyerleri önlemlerini alırken, işçilerde de tedirginlik hakim… Kronik hastalıkları olanlar ve 60 yaş üstü işçilere izin veriliyor. Mektupta, iş güvenli uzmanının yakından tanıdığı şeker hastası olan bir işçinin işten atılma korkusuyla hastalığını gizleyerek çalışmaya devam ettiği de yazıyor.

‘VİRÜSÜ EVE TAŞIYOR MUYUM?’
İşçiler her gün binlerce insanın katıldığı dev bir çalışma alanında toplu halde bulunmanın tedirginliğini yaşarken, evlerine virüsü taşımaktan da korkuyor. Bu noktada Türkiye Tekstil, Örme, Giyim ve Deri Sanayii İşçileri Sendikası (TEKSİF) Denizli Şube Başkanı Recep Oktay’ın, “Virüsün yayılmasındaki en önemli etkilerden biri de tekstil fabrikaları olabilir” uyarısı dikkat çekiyor.

OKTAY: FAALİYETLER DURMALI
Denizli Haber’in ulaştığı Oktay, “Tekstillerde binlerce kişi çalışıyor. Çalışma ortamlarında gerekli önlemler alınmıştır ancak binlerce kişinin bir araya geldiği ortamlarda bu önlemler de yeterli olmayabilir. Bu insanlar işleri gereği birbirleriyle temas kurabiliyor. Aynı ortamda çalışmaları bile büyük tehlike. Tekstillerde çalışıp ardından aileleriyle görüşüyorlar. Devletin bu duruma müdahale etmesi gerekiyor” diyor.

İŞÇİ DE İŞVEREN DE MAĞDUR OLMASIN
Sendika Başkanı Oktay, önlem alınırken işçinin de işverenin de mağdur edilmeyeceği bir formül üzerinde çalışılmasını istiyor ve “İşveren ve işçi mağdur edilmeden bir çözüm bulunmalı, yoksa virüsün yayılmasında en büyük etkiyi tekstiller yaratacak” diyor.

Yorumlar

şevki   -  Bağlantı 22 Mart 2020, 15:29

Lütfen bizler saglgmzdan olamyz bu tehlike gecesiye kadar herksi ücretli izne göndersnler tedbirler alnyor ama yetersiz geliyor

Denizli   -  Bağlantı 21 Mart 2020, 08:24

Lafa geldiği zaman konuşuyorsunuz öyle olması geriyor böyle olması gerekiyor icraat gösterin iş işten geçmeden bu işin şakası Yok ..

osman   -  Bağlantı 21 Mart 2020, 01:38

ateş mateş ölçülmüyo aynı tas aynı hamam halen

Nry   -  Bağlantı 20 Mart 2020, 23:48

Gerçekten nereden ateş ölçülüyor ? Bizim orada dezenfekte dâhi yok rica minnet maskeyi biz istiyoruz ancak öyle varsa getiriliyor yoksa yok Sıkış tepis servislerdeyiz çalışırken yan yanayız . Bunun sonuçları kimse için iyi olmayacak

Denizli   -  Bağlantı 20 Mart 2020, 18:33

Ateşleri ölçüloyor demişsiniz nerde ateş ölçülüyor her gün sıkış sıkış servislerde gidip geliyoruz bana göre hiç bir tedbir alınmıyor.Bu kadar duyarsız olmayalım lütfen biz de insanız. Bir an önce Denizli organize bölgesine önlem alın çözüm bulun

Denizli   -  Bağlantı 20 Mart 2020, 13:27

Sendika olarak iscinin maasini verirsiniz .baskan ve calisanlar sendikanin be kadad maas aliyorsuniz bi yazzasina

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı