REKLAMI GEÇ

TÜİK’e göre Denizlililer kazancının 5’te 3’ünü kira, besin ve ulaşıma harcıyor

TÜİK’e göre Denizlililer kazancının 5’te 3’ünü kira, besin ve ulaşıma harcıyor

TÜİK’in Hane Halkı Tüketim İncelemesi sonuçlarına göre Denizlililer, kazancının 5’te birini kiraya, 5’te birini ulaşıma, 5’te birini de beslenmesine harcıyor. Kalan 5’te 2 de tütün ve iletişime gidiyor, eğitime kalan pay sadece yüzde 2…

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Eylül 2020 Salı, 14:22

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) Hane Halkı Tüketim İncelemesi sonuçları açıklandı. TÜİK daha önce Denizli, Muğla ve Aydın’ı kapsayan TR32 bölgesi için gelir araştırması sonucunu da yayımlamış ve bölge halkının asgari ücret düzeyinde kazandığını ortaya koymuştu.

KİRA YA DA EV TAKSİDİ EN YÜKSEK GİDER KALEMİ
Hane Halkı Tüketim İncelemesi ise, kazanılan paranın nerelerde harcandığını araştırıyor. Buna göre Denizli’de barınma, beslenme ve ulaşım kazancın yarısından fazlasını götürüyor. TÜİK’e göre, ev kirası ya da taksite gelirin yüzde 21,1’i gidiyor. Bu hesaba göre, Denizlili bir asgari ücretli kazancının 487 lirasını ev kirası ya da taksitine ödüyor.

BESLENME VE ULAŞIMIN PAYI DA YÜKSEK
Denizlililer ulaşıma da kazancının yüzde 19’unu veriyor. Yani kaba bir hesapla barınmaya ödediği kadarını ulaşım için harcıyor. TÜİK’in ‘gıda ve alkolsüz içecekler’ olarak belirttiği beslenme kalemine ise kazancın yüzde 20,9’u ayrılıyor.

TÜTÜN VE ALKOL TÜKETİMİ ARTTI
Tüketim kalemleri arasında ‘alkol, sigara ve tütün’ kalemine ise kazancın yüzde 4,6’sı ayrılıyor. Bu oran geçen yıla oranla yüzde 0,5 oranında artış gösterdi.

EĞİTİME AYLIK 50 TL
Denizlililer eğlence, kültür ve eğitime ise alkol ve tütün kadar para ayırmıyor. Denizlililerden aylık eğitim harcaması gelirin sadece yüzde 2,2’sine denk geliyor. Harcama kalemleri arasında en alt sırada yer alan eğitime kaba hesapla bir asgari ücretli, ayda sadece 50 TL dolayında para harcıyor. Aynı şekilde, eğlence ve kültürel harcamalar da gelirin sadece yüzde 3’üne denk geliyor.

TÜİK’in verilerine göre, geçen yılla kıyaslamalı olarak Denizlililerin paralarını nasıl harcadığını gösteren tablosu şöyle:

Yorumlar

Haso   -  Bağlantı 16 Eylül 2020, 18:52

TÜİK çalışanlarının fiyat bilgilerini aldıkları yerleri biz vatandaşla paylaşma imkanı var mıdır? Bizler de oralardan alışveriş yapsak babında!

Levent Caner   -  Bağlantı 16 Eylül 2020, 11:20

Kiralar çok yüksek, ev fiyatları uçuk. Elektrik faturası 100₺, su 160₺ geliyor. Pazara gidiyorsun 200₺ en az harcadığın tutar. Durmak yok ….. devam….

Nesrin Akman   -  Bağlantı 16 Eylül 2020, 07:27

Her yerde ayni, gida, kira veya ev borcu, faturalar, ulasim en once gelen masraflar. Ikinci giyim kusam, ayakkabi. Eger arta kalan varsa birazi eglenceye, tatile harcanir, cogu zor gunler icin biriktirilir. Okulda butce yapmk cocuklara ogretilmeli.

Eren 20   -  Bağlantı 15 Eylül 2020, 22:34

Acaba ülkeyi yönetenler bu manzarayı görüyorlar mı. Tabii ki hayır. Uçuyoruz, kaçıyoruz muhabbeti yapıyorlar.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı