REKLAMI GEÇ

Biraz kırgın ayrıldı

Biraz kırgın ayrıldı

Memleketi Denizli’ye dair hayalleri olduğunu söyleyen Akmansoy, hemşerilerine de biraz kırgın aramızdan ayrıldı.

/ DENİZLİHABER / 12 Şubat 2013 Salı, 11:50

Denizli’nin yetiştirdiği tiyatro ustası Tekin Akmansoy, 3 yıl önce dönemin Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ile bir araya gelerek Denizli’de tiyatro sanatının yaygınlaştırılması ve geliştirilmesi için çalışma başlatmıştı.

Denizlilinin yetiştirdiği sanatçıları bir araya getirerek güzel bir eser koymak isteyen Akmansoy, Denizlililerden o güne kadar kendisine teklif gelmemesine de içerlediğini dile getirmişti.

Zatürre teşhisi ile İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Denizlili Sanatçı Tekin Akmansoy, yaklaşık 3 yıl önce geldiği Denizli’de, kent tiyatrosu ile ilgili hayalleri açıklamıştı.

Yıllarca doğup büyüdüğü Denizli’ye hizmet etmek istediğini ancak Denizli’den o ana kadar kendisine değil davet etmek bir Denizlili olarak yaklaşılıp, sahip çıkılmadığını da ima eden Akmansoy, Türkiye’nin kalbini kazanmışken, hemşerilerince bir nevi yalnız bırakıldığından yakınmıştı

Akmansoy, Denizli ile ilgili hedeflerini şu sözlerle açıklamıştı: ‘Öyle topraklar üzerindeyiz ki, Anadolu medeniyetinin doğduğu, birçoklarının Avrupa’ya nakil etmeye çalıştığı medeniyet, burada doğdu. Laodikyalıları, hem tüccar hem de cengaver olarak biliriz. En büyük tiyatro buradadır. Buraya hizmet etmek için bir sürü vesile aradım. Ama söyle bir teklif gelmedi. Belediye’den gelen bu teklifle buradaki tiyatroyu ortaya çıkaracağım. Kaybolmuş birçok değerler var. Denizli’den birçok sanatçı çıktı. Onları bir araya getirmek istiyorum. En kısa zamanda eserimizi sizlerin beğenisine sunacağız.”

Yorumlar

özfen   -  Bağlantı 12 Şubat 2013, 23:37

denizli için ulu önderımız gazı MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ün sözuyle SANATSIZ KALMIŞ TOPLUMUN HAYAT DAMARLARINDAN BİRİ KOPMUŞTUR yani sunu demek ısterım denizli ve denizliler için Tahlıhsızlık cehaletten baska bırsey deıl buyuk ustaya allahtan rahmet acılı yakınlarına bassaglıdı dılerım

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı