REKLAMI GEÇ

Akmansoy’u kaybettik

Akmansoy’u kaybettik

Kaynanalar dizisinde Kayserili uyanık işadamı “Nuri Kantar” tiplemesi ile ön plana çıkan Türkiye’nin tiyatro duayenlerinden Denizlili tiyatro sanatçı Tekin Akmansoy, vefat etti. Akmansoy’un, geçtiğimiz günlerde zatürre teşhisiyle hastaneye kaldırıldığı ve tedavi gördüğü öğrenildi.

/ DENİZLİHABER / 12 Şubat 2013 Salı, 11:04

Onu herkes Kayserili sansa da O Denizli’nin yetiştirdiği önemli sanat adamlarından biriydi. 1924 yılında Denizli’de dünyaya gelen Akmansoy, Yıllar önce TRT Dizisi Kaynanalar ile Türkiye’nin kalbini bir Kayserili tiplemesi olan Nuri Kantar karakteriyle kazandı…

Sayısız tiyatro oyunu, TV dizileri ve sinema performansıyla Türk Tiyatro ve Televizyon tarihinin önemli isimleri arasına giren Akmansoy, sabaha karşı İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Şok ve acı haber tez duyuldu. Denizlili Akmansoy’u 89 yaşında kaybettik. Akmansoy geçtiğimiz günlerde zatürre teşhisiyle hastaneye kaldırılmıştı

TEKİN AKMANSOY KİMDİR?

1924 yılında Denizli’de dünyaya gelen Tekin Akmansoy, meddah geleneğinin sürdürücülerinden biriydi..

1974 yılında başlayan ‘Kaynanalar’ dizisinde Kayserili uyanık işadamı Nuri Kantar tiplemesi ile ön plana çıktı. Bu karakteri, yıllarca süren dizinin yanı sıra Kaynanalar ve Nöri Kantar Ailesi adlı sinema filmlerinde de canlandırdı.

1990’lı yıllarda kızı Arzu Akmansoy’un yönetmenliğini yaptığı Kaynanalar’ın yeni bölümlerinin yanı sıra Sonradan Görmeler gibi dizilerle uzun süre sonra televizyona geri döndü. 1998 yılında Devlet Sanatçısı ünvanı aldı. Akmansoy, son olarak ‘İki Aile’ dizisinde Tahir Pamukçuoğlu karekterini canlandırdı.

Yorumlar

horoz   -  Bağlantı 12 Şubat 2013, 11:26

Allah rahmet eylesin.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı