REKLAMI GEÇ

Esnaflar mucit oldu

Esnaflar mucit oldu

3 tamirci bisiklet ve el arabası parçalarından üç tekerlekli araç yaptı, ilgi odağı oldu

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 14 Eylül 2016 Çarşamba, 15:23

Merkezefendi’nin Sümer Mahallesi’ndeki 3. Sanayi Sitesinde çalışan Koray Avtan, Hasan Dursun ve Yüksel Aydın’ın ürettiği motor sanayinin ilgi odağı oldu. Üç arkadaşı ile birlikte toplam 4 günlük çalışmanın ardından motoru oluşturduklarını belirten Koray Avdan, “Ürettiğimiz motoru 4 yıl önce İzmir Fuarında bisiklet halinde görmüştük. Aradan geçen 4 yılın ardından bizde motor şeklinde yapmak istedik ve motoru yapmak toplam 4 günümüzü aldı” dedi.

Herkesin gördükten sonra ne olduğunu anlamak için tekrar baktığı motorun çoğu parçasının atıl olan parçalardan olduğunu ifade eden Avtan, “Ön teker bisiklet tekeri, arkasındaki motor ise su motoru, arkasındaki tekerler de el arabası tekeri. Geri kalan parçalar ise bizim imalatımızdaki parçalar” diye konuştu.

Motorun sanayinin ilgi odağı olduğunu söyleyen Avtan, “Yaptığımız motor çok güzel çalışıyor. Sanayinin ilgi odağı olduk. Herkes merak ediyor. Ne diye bakıyorlar. Devamında yapacağız. Bir tane daha yapacağız bu sefer daha profesyonel olacak. İlk yaptığımız acemi işi gibi oldu, bu sefer yaptığımızda özel parçalar kullanacağım. Tekerleklerini de go-card tekerleri yapmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı