REKLAMI GEÇ

Denizli Bekillili Profesör Yusuf Altıntaş’a bir ödül de TÜBİTAK’tan

Denizli Bekillili Profesör Yusuf Altıntaş’a bir ödül de TÜBİTAK’tan

Denizli’nin yurtdışındaki gururu Profesör Yusuf Altıntaş, 2013 yılında aldığı ödüllerle bir kez daha gündemde. Kanada Bilimler Akademisi tarafından “yılın bilim insanı” seçilerek Denizli ve Türkiye’ye gurur yaşatan Altıntaş, ödülüne eklediği yeni ödüllerle adeta “ödüle doymuyor” dedirtiyor.

/ DENİZLİHABER / 30 Temmuz 2013 Salı, 11:12

Yaşar TOK
Denizli’nin Bekilli İlçesinde, Küp şarapları Kurucusu Hasan Altıntaş’ın oğlu Prof.Dr.Yusuf Altıntaş, son olarak aldığı üç ödül ile yine gündeme geldi.

2013 yılı Şubat ayında Kanada Bilimler Akademisi NSERC Araştırma Ödülü’nü almaya hak kazanan Yusuf Altıntaş, Mayıs ve Haziran aylarında Macaristan ve Amerika’daki bilim ödüllerinin yanı sıra, geçtiğimiz günlerde TÜBİTAK 2013 yılı Mühendislik Bilimleri Özel Ödülü’ne değer bulundu.
Macaristan’da, Budapeşte Teknik ve Ekonomi Üniversitesi’nden, Tezgah Dinamiği ve Kontrolü literatürüne en fazla katkı yapan bilim adamı sıfatıyla Mayıs 2013 tarihinde “onursal doktora ödülü” alan Altıntaş, Haziran 2013 tarihinde Amerikan Makina Mühendisleri Birliği’nin bilimsel kolu tarafından “2013 yılının en iyi bilimsel makale ödülü”nü aldı. Biri ODTÜ ve diğer İTÜ mezunu iki öğrencisiyle birlikte bu ödüle layık görülen Yusuf Altıntaş, Temmuz 2013 tarihinde ise Türkiye’den bir başka kurum tarafından ödüllendirildi.

TÜBİTAK 2013 yılı Mühendislik Bilimleri Özel Ödülü’ne değer bulunan Prof.Dr.Yusuf Altıntaş’ın aldığı ödül ile ilgili olarak TUBİTAK açıklaması şöyle: “Bilim Ödülü eşdeğeri olarak oluşturulan Özel Ödül, yurtdışında yaptığı çalışmalarıyla bilime uluslararası düzeyde katkıda bulunan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, hayattaki bilim insanlarına veriliyor. Özel Ödül için 2013 ödül miktarı 50 bin lira, altın plaket ve ödül beratından oluşuyor.
Mühendislik Bilimleri: Prof. Dr. Yük. Müh. Yusuf Altıntaş
Alanı: Makina Mühendisliği
Araştırma Konuları: Talaşlı imalat mekaniği, takım tezgahları dinamiği, çok eksenli tezgah sürücülerinin kontrolü, tırlama dinamiği ve kararlılık analizleri, sanal ortamda talaşlı imalat fiziğinin simülasyonları, sensor destekli akıllı tezgah sistemleri.
Görev Yeri: British Columbia Üniversitesi
“Talaşlı imalat alanında mekanik, titreşim ve kontrol konularındaki uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları” nedeniyle Altıntaş’a Özel Ödül verildi.”

Aldığı son ödüller ile ilgili görüşlerine başvurduğumuz Prof.Dr.Yusuf Altıntaş, “Mayıs ve Haziran aylarında Macaristan ve Amerika’dan iki ayrı ödül aldık. Şimdi de TÜBİTAK 2013 yılı mühendislik bilimlerindeki özel ödülü bana verdi. Ödül 50.000 TL değerinde. Benim planım, bu paranın önemli miktarını Denizli-Bekilli’de bir öğrenci bursu vakfını başlatmak için kullanmak” açıklamasını yaptı. Latifeyle karışık babasına olan vefasını da hatırlatan Yusuf Altıntaş, “Rahmetli babam bizi öteki dünyada da yalnız bırakmıyor, sanırım gözleri üzerimde. Baksanıza, durmadan bana yukarıdan torpil yapıyor. Şaka bir yana babama ne kadar teşekkür etsem azdır” dedi.

Yorumlar

Mustafa Oğlakcıoğlu   -  Bağlantı 30 Temmuz 2013, 12:42

Bir bekilli’li olarak gurur duyuyorum hocamla ve birçok bekilli’li ile.
Bekilli bir başkadır.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı