REKLAMI GEÇ

Çocuk Meclisi Başkanlığından tıp fakültesine

Çocuk Meclisi Başkanlığından tıp fakültesine

Denizli Belediyesi Çocuk Meclisi’nde 2007-2008 döneminde Başkanlık yapan Çağrı Şataflı (19), SBS’de Denizli 1.’si olmasının ardından aradan geçen 3 yılda bu kez de Ankara Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi’ni kazanıp, azimle nasıl başarıya ulaşılacağını çocuklara ve gençlere gösterdi.

/ DENİZLİHABER / 22 Ekim 2013 Salı, 09:38

Bir dönemin Çocuk Meclisi Başkanı Çağrı Şataflı, başarısından tüm çocukların ve gençlerin fayda sağlaması için hedefe ulaşmada uyguladığı yöntemi paylaştı.

Başarısında gerek Çocuk Meclisi ve gerekse Gençlik Meclisi’nin büyük katkısı olduğunu ifade eden Şataflı, kardeşi Arda’nın (9) da en az kendisi kadar başarıya ulaşması için çalışıyor. Şataflı minik kardeşi Arda’yı belediyeye gelerek Çocuk Meclisi’ne yazdırdı. Ardından Denizli Belediye Başkan Yardımcısı ve Kent Konseyi Başkanı Şamil Çınar’ı ziyaret etti. Başkan Yardımcısı Çınar, Şataflı’nın başarısından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ‘Henüz 5 yıl önce küçük bir çocuktu ama bugün başarılarıyla tüm öğrencilere örnek oldu. Ben kendisini yürekten kutluyorum. Kardeşini de meclise kayıt ettirerek onun da başarılı olmasına çalışması her türlü takdirin üzerindedir’ dedi.

AZMİN ZAFERİ
Henüz küçük bir çocukken Çocuk Meclisi’ne girerek ne kadar doğru bir iş yaptığını ifade eden Şataflı, başarısının sırrını şu şekilde anlattı:
‘5. sınıftayken çocuk meclisiyle tanıştım. İki yıl başkan yardımcılığı yaptım 3. seçimlerde başkan oldum. 2 yıl bu görevi yürüttüm. 2009’da SBS’ye girdim ve 496 puan alarak Denizli 1.si oldum. Servergazi Fen Lisesi’ni kazandın. Liseye geçince çalışmalarımı Gençlik Meclisi çatısı altında sürdürdüm. Burada 4 yıl aktif olarak görev aldım. Gerek çocuk ve gerekse gençlik meclisleri hayatımı bir düzene soktu. Okulumda ve evde sistemli çalışmayı buralarda öğrendim. Sorumluluk almayı, bir işte sonuca ulaşmayı, birlikte hareket etmeyi, takım ruhunu, başarının tadını ve hedeflere ulaşmak için tecrübelerden faydalanmayı öğrendim. Çok aşırı olmamak kaydıyla sistemli çalışarak sonuca ulaştım. Bunda ailem, arkadaşlarım, okulda öğretmenlerimin de desteği büyüktür. Ben, başarıma katkı koyan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Kardeşim Arda’nın da ileride çok iyi yerlere gelmesini istiyorum. Bu nedenle başarıda ilk başlangıç noktası olan çocuk meclisine kayıt ettirdim. İnşallah o da gelecekte başkalarına bu yolu gösterir.’

Yorumlar

ahmet mehmet adıgüzel   -  Bağlantı 22 Ekim 2013, 14:34

tıp ögrencisi olmak başarı ölçüsü müdür?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı