REKLAMI GEÇ

Denizlili bilim insanı Altıntaş, Almanya’dan sonra ABD’de mühendislik akademisine seçildi

Denizlili bilim insanı Altıntaş, Almanya’dan sonra ABD’de mühendislik akademisine seçildi

Yayınladığı makaleler 31 binin üzerinde atıf alan Denizlili bilim insanı Kanada British Columbia Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Altıntaş, geçtiğimiz ay Almanya Bilim Akademisine davet almasının ardından ABD Mühendislik Akademisine de çağrıldı. Altıntaş bu akademiye ülke dışından çağrılan 22 bilim insanından biri oldu. Akademide Elon Musk da yer alıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Şubat 2022 Salı, 18:42

Denizlili Bilim insanı Prof. Dr. Yusuf Altıntaş, Almanya’nın ardından ABD’de de mühendislik akademisine davet edildi.

2013 yılında TÜBİTAK büyük ödülünü kazanmasına rağmen Türk Bilim Akademisi’ne davet edilmediği öğrenilen Altıntaş, geçtiğimiz ay Almanya Bilimsel Akademisi’ne (ACATEC) seçilen iki Türk bilim insanından biri olmuştu.

Altıntaş’a bir davet de ABD’den 111, ülke dışından ise 22 bilim insanının seçildiği ABD Mühendislik Akademisi’nden geldi. Elon Musk’ın da yer aldığı akademinin seremonisi bu yıl Kasım ayında gerçekleştirilecek, ACATEC’in seremonisi ise Ekim ayında düzenlenecek.

“SİTEM DOLU MESAJ”
Bekilli’de doğan ve bir yandan babasının açtığı şarap fabrikasında çalışırken diğer yandan eğitimini sürdüren Prof. Dr. Altıntaş, 1975 yılında İTÜ Uçak Mühendisliği Bölümünü bitirmişti. Türkiye Bilim Akademisi’nden davet almamasına üzüldüğü öğrenilen Altıntaş’ın Denizli’deki bir dostuna, “Herhalde Türkiye bilimsel alanda Almanya’daki bilim akademileri üyelerinden daha iyi” şeklinde mail attığı öğrenildi.

MAKELELERİNE 31 BİN ATIF YAPILDI
Geçtiğimiz ay 1986 yılından bu yana öğretim üyeliği yaptığı Kanada British Columbia Üniversitesi tarafından ikinci kez 5 yıllığına ‘Seçkin Akademisyen” seçilen Altıntaş, pek çok üniversiteden onursal doktora ve profesörlük unvanlarına sahip.

Makalelerinin aldığı atıf sayısı 31 binin üzerinde olan Altıntaş’ın 100’ü aşkın konferans bildirisi bulunuyor. Uluslararası İmalat Mühendisleri Akademisi’nin (CIRP) ilk Türk başkanı olan Altıntaş, 1994 yılından bu yana da UBC Mekanik Opsiyonunun kurucu direktörü olarak görev yapıyor.
Altıntaş’ın makine mühendisliğinde malzeme bilimi konusunda çığır açan çalışmaları bulunuyor ve alanında hayli ünlü bir isim.

Yorumlar

Yorumcu   -  Bağlantı 16 Şubat 2022, 09:27

Türk Bilim Akademisinde Yusuf hocayı çağırmayan kim veya kimler ise derhal görevlerine son verilmelidir ABD çağıracak sen çağırmayacaksın böyle saçmalık olur mu

ibrahim Sabancı   -  Bağlantı 15 Şubat 2022, 20:20

Böyle bir bilim insanımızın haberini yaptığınız için, gururlandım ve çok memnun oldum. Denizli’de doğmuş rahmetli Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz’dan sonra en önemli akademisyenimiz diye düşündüm. Denizli Ortadoğu Ülkeleri arasında en zeki yerdir.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı