REKLAMI GEÇ

Avustralya’nın Tavaslı senatörü

Avustralya’nın Tavaslı senatörü

Denizli’nin Tavas İlçesi’nin Pınarlar kasabası’ndan 2 yaşında Avustralya’ya gurbetci bir ailenin çocuğu olarak göç eden Mehmet Tillem, Avustralya Federal Parlamentosu’na seçilen ilk Türk kökenli senatör oldu.

/ DENİZLİHABER / 8 Ağustos 2013 Perşembe, 10:00

Denizli, Tavas – Pınarlar Kasabasında 1974 yılında dünyaya gelen Mehmet Tillem, 2 yaşında gurbetçi bir ailenin ilk çocuğu olarak Avustralya’ya 1976 yılında ailesi ile birlikte Denizli’den göç etti.

Mehmet Tillem, 1993 yılında RMIT Üniversite öğrenci birliği başkanlığı yaptığı dönemde ALP (Australian Labour Party) – Avustralya İşçi Partisine üye oldu ve sonrasında parti yönetim komitesinde uzun yıllar çalıştı. FArklı döenmlerdeki bazı Federal ve Eyalet bakanlarına danışmanlık yapan Mehmet Tillem aynı zamanda Avustralya Denizlililer Cemiyetinde aktif görevde bulundu. Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen parti içerisindeki senatör seçimlerini kazanan Mehmet Tillem aynı zamanda David Feeney’in yerine senatör olarak seçilerek, Avustralya’da ilk Türk kökenli senatör olma ünvanını kazandı. Bununla birlikte, Mehmet Tillem 150 kişilik Avustralya Federal Parlamentosu’na seçilen Müslüman kökenli 2. milletvekili olarak Avustralya gündeminde yankı uyandırdı.

Evli ve 7 yaşında bir oğlu olan Mehmet Tillem, özellikle gençlere iş fırsatları ortaya çıkarma, eğitim eşitliği ve sağlık hizmetlerini genişletme konularına ağırlık vermeyi hedefliyor. Tillem, Viktorya Eyaletini Kanbera’daki Avustralya Federal Parlamentosu’nda en iyi şekilde temsil etmek için kollarını sıvadı.

TİLLEM AİLESİ GURUR DUYUYOR
Babası Ramazan Tillem ve annesi Fatma Tillem her şeyden önce hayırlı bir evlat yetiştirdiklerini ve oğulları ile gurur duyduklarını dile getirdiler. Tillem Ailesi büyük fedakarlıklar ile çocuklarına Türk kültür ve geleneklerini aşılamaya çalıştıklarını ve Denizli ile aralarında sürekli bir manevi bağ kurduklarına belirterek çok mutlu olduklarını söylediler.

AVUSTRALYA DENİZLİLİLER CEMİYETİ ÇOK MEMNUN
Avustralya Denizlililer Cemiyeti Başkanı Sadık Sözer, Tillem’in seçilmesini büyük bir mutlulukla karşıladıklarını belirterek, başarı dileklerinde bulundu. Sözer, “Değerli Toplum Üyelerimiz. Öncelikle Cemiyetimiz başta olmak üzere Avustralya’daki bütün Türk toplum kurum ve kuruluşlarını canı gönülden tebrik ediyorum. Mehmet Tillem, Cemiyetimizin kurulmuş olduğu 2000 yılından bu yana çok faydalı hizmetler vermiş olan değerli bir evladımızdır. Onun bu başarısını diğer toplum üyelerimiz örnek alacaklar ve Denizli’mizi dünyanın her köşesinde inşallah en iyi şekilde temsil edeceklerdir.” Avustralya Denizliler Cemiyeti Gençlik Kolları Başkanı İdris Muslu aynı şekilde bütün gençlerin Mehmet Tillem’i örnek almasını ve Avustralya’da gelişen olay ve hadiselere karşı duyarlı ve bilinçli bir gençliğin yetişmesi gerektiğini belirterek, Avustralya’yı yeni vatan olarak gören neslin aynı zamanda Türkiye’den de kopmaması gerektiğini ifade etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı