REKLAMI GEÇ

Eğitim gönüllüsü idi

Eğitim gönüllüsü idi

İstanbul’da yaşamını yitiren Kızılcabölüklü işadamı Hacı Ahmet Paralı, Denizli ve Kızılcabölük’e yaptırdığı okullar da yaşayacak.

/ DENİZLİHABER / 6 Mart 2013 Çarşamba, 12:12

1916 yılında Denizli’nin Kızılcabölük beldesinde doğan Hacı Ahmet Paralı, 1957 yılında İstanbul’a giderek, ticaret hayatını orada devam etti. Ancak, Denizli’yi ve doğum yeri olan Kızılcabölük’ü hiç unutmadı.

Denizli merkezde, 1997 yılında Esentepe’de bulunan 20 derslikli ilkokulun isim hakkını alarak eğitime verdiği katkılarını, Kızılcabölük Beldesi’nde 16 Derslikli hacı Hanife- Ahmet Paralı Endüstri Meslek Lisesi ve 2011 yılında Dokuzkavaklar Mahallesi’nde Hanife-Ahmet Paralı Anaokulu’nu yaptırarak devam etti.

HACI AHMET PARALI KİMDİR?
1916 yılında Denizli ilimizin Kızılcabölük nahiyesinde sekiz çocuklu bir ailenin besinci evladı olarak dünyaya geldi. Daha ilkokul çağlarından itibaren babasıyla başladığı ticaret hayatı, at sırtında yapılan Acıpayam ve Buldan yolculuklarıyla devam etti. 1938 yılında Hanife Hanımla evlendi. Ticari hayat görüsünü daha o yıllarda belli ilkeler üzerine kurarak bölgesel nitelikteki faaliyetlerini Denizli, İzmir, İstanbul ve diğer Anadolu illerine yayarak devam ettirdi. 30 Eylül 1952 de islerini Denizli´ye taşıyarak ailesiyle beraber yerleşti. Denizli yıllarında son çocuğu da dünyaya gelerek dört evlat sahibi oldu.

Aydın ve İstanbul´da tekstil ürünleri mağazalarını takiben 1957 yılında Türkiye ticaret ve sanayisinin kalbinin attığı İstanbul´a temelli yerleşti. İstanbul günlerinde ilk sanayi yatırımını 1966 yılında Nuh Çimento Sanayi´nin kurulmasına öncülük eden neferlerden biri olarak gerçekleştirdi. Sonraki yıllarda da çeşitli sanayi kuruluşlarında ortaklıkları devam etti. Aile şirketlerinde ise tekstil ve inşaat alanında faaliyet göstererek ekonomiye değerli katkılarda bulundu. Bugün tekstil konusundaki faaliyetlerini sürdüren Ahmet Paralı, Nuh Çimento Sanayi A.S. ve Trakya İplik A.S. de yönetim kurulu üyeliği yapmış olup son nefesine kadar çalışmayı ilke edinmiştir.

Yorumlar

HÜSEYİN YORAN   -  Bağlantı 6 Mart 2013, 13:05

degerli büyügümüz hacı ahmet paralı dedemizi kaybetmenin üzüntüsüne yaşıyoruz Allahdan rahmet diler yakınlarına başsaglıgı dilerim.mekanı cenlet olsun,

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı