REKLAMI GEÇ

Kas hastalığına yenik düşen Ozan, arkadaşının kaderini yaşadı

Kas hastalığına yenik düşen Ozan, arkadaşının kaderini yaşadı

Denizli’de yıllardır kas hastalığıyla mücadele eden 19 yaşındaki PAÜ öğrencisi Ozan Şimşek, ocak ayında aynı hastalıktan hayatını kaybeden arkadaşı Kubilay Yiğit’in kaderini yaşadı. Geriye, iki arkadaşın yan yana çekilen fotoğrafı kaldı.

Ali İbileme / DENİZLİHABER / 19 Mayıs 2020 Salı, 14:54

Denizli’de doğuştan kas hastalığı bulunan ve mücadelesini sürdüren Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencisi 19 yaşındaki Ozan Şimşek, hastalığı ilerlemesi nedeniyle 7 aydır yatağa bağlı olarak yaşamını sürdürüyordu. Özel bir hastanede ilik nakli de olan gencin bedeni tedavilere cevap vermedi. Geçtiğimiz gün evde rahatsızlanıp özel bir hastanede tedaviye alınan Şimşek, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

AYNI KADERİ PAYLAŞTILAR
Şimşek, doğduğu günden beri kas hastalığına karşı birlikte savaştıkları arkadaşı Kubilay Yiğit’le aynı kaderi paylaştı. İki arkadaş, rahatsızlıkları nedeniyle dışarı çıkmayıp evde bir araya gelerek vakit geçiriyorlardı. Kubilay geçen ocak ayında hastalığa yenik düştü, arkadaşı Ozan ise yaklaşık 4 ay sonra arkadaşının toprağa verildiği mezarlığa defnedildi.

FOTOĞRAF YÜREKLERİ DAĞLADI
Hastalığa karşı aileleriyle birlikte amansız bir mücadele veren iki arkadaştan geriye birlikte çekildikleri fotoğraflar kaldı. Mutlulukları gözlerinden okunan iki arkadaşın fotoğrafını görenler hüzne boğuldu.

ACILI BABA: “KUBİM İLE OZAN CENNETTE ÖZGÜRCE KOŞTURSUNLAR”
Ozan Şimşek’in yaşamını yitirmesinden duyduğu üzüntüyü dile getiren Kubilay Yiğit’in babası Hasan Yiğit, Çok üzgünüm çok. Allah’ım dayanılmaz bir acı. Ozan evladımız da Hakka yürüdü melek oldu. Kubim ile Ozan evladımız cennette istedikleri gibi özgürce koştursunlar. Bu dünyada yapamadıklarını orada istedikleri gibi yapsınlar” dedi.

Yorumlar

Sevda gulgun   -  Bağlantı 19 Mayıs 2020, 15:44

Allah rahmet eylesin ailelerine peygamber sabri diliyorum cok uzuldum

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı