REKLAMI GEÇ

Mısır’daki saldırıları protesto ettiler

Mısır’daki saldırıları protesto ettiler

Denizli Mısır Halkıyla Dayanışma Platformu, üyeleri Yeni Cami bahçesinde toplanarak , 130 sivilin öldüğü ve 4bin 500’ün üzerinde vatandaşın yaralandığı ordu saldırısını protesto etti. Grup, katliamların durdurulması için acilen gerekli adımların atılmasını istedi.

/ DENİZLİHABER / 27 Temmuz 2013 Cumartesi, 14:36

Denizli Mısır Halkıyla Dayanışma Platformu üyeleri,  Yeni Cami Bahçesi’nde basın açıklaması yaptı. Öğle namazı çıkışı gerçekleştirilen basın açıklamasında, tüm dünyaya resmi duyuru yapan gurup, Mısır’da yaşanan katliamların durdurulması için acilen gerekli adımları atmaya davet ettiler.

Mısır güvenlik güçlerinin, darbe karşıtı protestoların yapıldığı Rabiatul Adeviyye meydanındaki göstericilere gerçek mermi kullanarak yaptığı müdahale sonucu, ölü sayısının 130’u, yaralı sayısının ise  4 bin 500’e çıktığını hatırlatan  grup adına basın açıklamasını okuyan Av. Bilal Kılınç, “ Mısır’daki Rabia Al Adeviyye Meydanı’nın yanı sıra, çok sayıda sivilin toplandığı diğer meydanlara yönelik de askeri cunta rejimi tarafından daha büyük bir katliamın gerçekleştirileceği korkusu duyulmaktadır” dedi.

Kılınç, “İHH İnsani Yardım Vakfı olarak özgür iradenin, seçme ve seçilme hakkının ve insan haklarının pervasızca ihlal edildiği bu gelişmeleri derin bir endişe içinde izlemekte ve tüm dünyanın yaşananlara karşı harekete geçmesi çağrısında bulunmaktayız. Uluslararası yetkili mercileri, yönetimleri, sivil toplum kuruluşlarını, dini liderleri, insanlık ailesine mensup tüm vicdan sahibi kişileri ve dünyayı  Mısır’da yaşanan katliamların durdurulması için acilen gerekli adımları atmaya  çağırıyoruz” diye konuştu.

Grup basın açıklamasının ardından, “Diren Adeviye”,  “Sisi Defol”, “Darbeye karyşı omuz omuza” gibi sloganlar atarak  dağıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı