REKLAMI GEÇ

Öksüz ve yetim Kenyalı gencin, inanılmaz dramı

Öksüz ve yetim Kenyalı gencin, inanılmaz dramı

Kenyalı 19 yaşındaki öksüz ve yetim İbrahim’in Denizli’ye uzanan dram dolu yolu, duyanları duygulandırdı. Köyünde kampanya yaparak 5 bin dolarla Türkiye’ye futbolcu olma umudu ile gelen genç dolandırıldı. Denizli’ye gönderilip sahipsiz bırakılan İbrahim’e cami imamı ve cemaat sahip çıktı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Haziran 2021 Pazar, 12:03

Kenya’da küçük bir köyde yaşayan 19 yaşındaki Abdulselam İbrahim Abdullah futbolcu olma hayalini gerçekleştirmek için girdiği maceralı yolculuğunun Türkiye ayağında dolandırıldı ve burada mahsur kaldı. Ülkenin doğusunda fakir bir köyde yaşayan yetenekli bir genç olan İbrahim babasını 2 yaşındayken annesini de 12 yaşındayken kaybetti. Futbola olan merakı ve yetenekli oluşu nedeniyle köylüler büyük bir kampanya başlatarak 5 bin dolar topladı. Yaşını üç yaş büyüten İbrahim, İspanya’da futbolcu olmak istedi fakat bağlantıları olmadığı için ülkesine geri dönmek zorunda kaldı.

DOLANDIRICILARIN ELİNE DÜŞTÜ
İbrahim’in futbolcu olma hayalini gerçekleştirme isteği ülkesinde iki dolandırıcının tuzağına düşmesine neden oldu. Biri Türk biri kendi ülkesinin vatandaşı iki kişi genç İbrahim ile temasa geçip onu Türkiye’de bir antrenöre yönlendirdi. Kenya’daki kişilere 2 bin dolar veren İbrahim, hava yolu ile geldiği İzmir’de bir antrenör ile buluştu. Denizli’de yaşadığı öğrenilen antrenörün İzmir’de kendisinden 3 bin dolarını aldığını söyleyen İbrahim Abdullah, “Kendi aracıyla geldiği halde beni otobüsle Denizli’ye gönderdi. Buraya geldikten sonra da bir daha arayıp sormadı, ortada bıraktı” diye konuştu.

CAMİ CEMAATİ SAHİP ÇIKTI
Denizli’de bir pansiyonda kalan İbrahim, namaz için sık sık Halk Caddesindeki Çukur camiine gitti. Burada imam Mürselin Işık’ın dikkatini çekti. Parasız kalan gence imam Işık ve cami cemaati sahip çıktı. İbrahim, diyanetin misafirhanesinde ağırlanmaya başlandı. Cemaatin kendi arasında topladığı paraları da harçlık yaptı. Ülkesine dönmek istemeyen İbrahim, Işık’tan kendisine sahip çıkıp takım bulmasını istedi. “Baba diye hitap ettiği Işık İbrahim’e hem Kur’an-ı Kerim öğretti hem de hayalini gerçekleştirmesi için çabaladı. İbrahim’in antrenmansız kalmaması için onu amatör Yeşilköyspor’a götürdü. Kulüp yöneticisi Köksal Eğe, Kenyalı İbrahim için kulüp kapılarını sonuna kadar açtı.

YAŞINI BÜYÜTMESİ SORUN OLDU
İbrahim’in U19 akademi takımı ile birlikte antrenör Muhammet Kocakaya nezaretinde haftada 3 antrenman yaptığını söyleyen Ege, “İbrahim’i tanıyalı 10 gün oldu. Birkaç kişi tarafından kandırılmış elinden parası almış. Bize yönlendirdiler. Antrenmansız kalmasın diye sahip çıktık. Haftada üç gün idmana geliyor.

Akademi takımında oynasın kendini göstersin isterdik ama yaşını büyütmüş. Bir şey yapamadık. Kenya’dan gelmiş, dili yok parası yok. Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Söyleyecek söz bulamıyorum. Bu tür durumlar geçtiğimiz yıllarda da çok fazla yaşandı. Bir çok yabancı oyuncuyu büyük umutlarla getiriyorlar ama hepsi geri dönüyor. Söyleyecek söz bulamıyorum” ifadelerini kullandı.

DURUMUNU ANLATTI, SAHİP ÇIKTIK
İbrahim Abdullah ile cami cemaati olması nedeniyle tanıştıklarını söyleyen imam Işık, “İbrahim ezan okunduğunda namaza gelen genç bir kardeşimiz. Futbolcu olduğunu söyledi. Yardım istedi. Biz de açıkta bırakmamak için gerekli yerlere yönlendirdik. Ona sahip çıktılar. Antrenmanlarını sürdürüyor. Anne babası yok. Yetim. Bizim de yardımcı olmamızdaki temel gaye bu.  Milletimiz duyarlılık gösterdi sahip çıktı. Biz İbrahim ile uygulama üzerinden konuşuyoruz. Güzel Kur’an-ı Kerim okuyor. Dini bilgi almış. Babasını erken kaybetmiş, annesi 2014 yılında vefat etmiş. 9 kardeşler. Abileri ablaları onu Kur’an kursuna göndermişler. Okumuş namaz kılmaya başlamış. Bazen sure ezberleyip bize dinletiyor. Burada mutlu. Ona inanılmasından güvenilmesinden mutlu” diye konuştu.

“MÜSLÜMANIM DEDİLER ONLARA İNANDIM”
Başından geçenleri anlatan İbrahim Abdullah; “İnternet üzerinden tanıştım. Onlara güvenmezdim ama ‘Biz de Müslümanız, beş vakit namazında insanlarız’ dediklerinde inandım. Annem ve babam yok. Mütevazi bir aileden geliyorum. Yetim ve yetenekli olduğum için bana köyümde sahip çıktılar.

Kendi köyümde gençlere rol model olduğum için yaşlılar hayalimi gerçekleştirmem amacı ile bağış kampanyası yaptı. 5 bin dolar toplandı. 2 bin dolarını Kenya’daki irtibatlı olduğum kişilere verdim. 3 bin dolarını da Türkiye’ye geldiğimde antrenöre teslim ettim. Her şeyin yolunda gideceğini düşünürken ortada kaldım. Burada kalıp bir takımda oynamak istiyorum. Bana bir şans verilirse iyi değerlendireceğime eminim” diye konuştu.

Yorumlar

Hüseyin   -  Bağlantı 20 Haziran 2021, 12:40

@Buraközsaraç

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı