REKLAMI GEÇ

Öldü mü?

Öldü mü?

Denizlihaber’in geçtiğimiz ay içerisinde gündeme getirdiği Denizlili İş Adamı Halil Nalçacı, 3 yıldır Özbekistan Taşkent Cezaevi’nde tutuklu bulunduğu haberinin ardından bugün, ailesine, Nalçacı’nın cezaevinde öldü haberi geldi.

/ DENİZLİHABER / 8 Kasım 2009 Pazar, 19:48

Geçtiğimiz ay Denizlihaber’in gündeme getirdiği Denizlili işadamı Halil Nalçacı’nın Özbekistan’a tutuklandığı ve ailesinin 3 yıldır haber almadığı işadamının bugün öldüğü haberi geldi. Denizlili Halil Nalçacı (45), 16 yıl önce fırıncı olarak Özbekistan’ın başkenti Taşkent’e gitti. Yaklaşık 5 yıl önce Taşkent’teki 14 Türk arkadaşı ile birlikte barsak derisi üzerine bir firma kurdu. Firma, sosis zarı ve ameliyat ipliği üretimine başladı. 15 Türk işadamının kurduğu firma Türkiye üzerinden Avrupa’ya ihracat yapmaya başladı. 3 yıl önce Taşkent polisinin düzenlediği operasyon sonrası gözaltına alındı. Ailesi aynı gece tutuklanarak cezaevine konulduğunu öğrendi.

İddiaya göre ülkede yabancı para ile ticaret yapma yasağına muhalefetten 15 yıl hapis cezasına çarptırılan 15 işadamından Halil Nalçacı’nın kardeşi Ahmet Nalçacı’nın çalmadığı kapı kalmadı. Başbakanlık, Dış İşleri Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı başta olmak üzere çok sayıda kuruma yazılı başvuran ve ağabeyinden haber almaya çalışan Nalçacı, ağabeyi ile ilgili tek haberi Dış İşleri Bakanlığı’ndan öğrendi. Kardeşinin bir türlü izine ulaşamayan acılı kardeş Ahmet Nalçacı, bugün kardeşinin öldüğü haberini öğrendi. Özbekistan’dan gelen telefon ile kardeşinin ölüm haberini alan acılı kardeş Ahmet Nalçacı, şimdi kardeşinin ölüm sebebini araştırılmasını bekliyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı