REKLAMI GEÇ

Özbekistan, Denizlili işadamını iade edecek

Özbekistan, Denizlili işadamını iade edecek

Denizli’den 19 yıl önce gittiği Özbekistan’da ‘Yabancı Parayla Ticaret Yapma Yasağına Muhalefet’ suçundan tutuklanan ve 7 yıldır hapiste bulunan 48 yaşındaki Halil Nalçacı’nın 8 bin TL’lik masrafların karşılanması halinde iade edileceği öğrenildi.

/ DENİZLİHABER / 17 Temmuz 2013 Çarşamba, 10:53

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)
Denizli’den 19 yıl önce gittiği Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te ticaret yaparken ‘Yabancı parayla ticaret yapma yasağına muhalefet’ suçundan tutuklanıp 15 yıl hapse mahkum edilen, 7 yıldır cezaevinde olan işadamı 48 yaşındaki Halil Nalçacı, Türkiye’ye iade edilecek.

Nalçacı’nın kardeşi Ahmet Nalçacı, verem hastalığına yakalanan ağabeyinin Türkiye’ye iade edileceğini, masraflar için 8 bin TL istendiğini belirtti.
Denizlili işadamı Halil Nalçacı, yaklaşık 19 yıl önce Özbekistan’ın başkenti Taşkent’e ticaret amacıyla yerleşti. Evli ve bir çocuk babası Nalçacı, burada orta ölçekte bir firma kurup, başta Türkiye olmak üzere Avrupa ülkelerine sakatat ihraç etmeye başladı. Ancak yedi yıl önce ‘Yabancı para ile ticaret yapma yasağına muhalefet’ suçundan Özbekistan’da tutuklanarak cezaevine konuldu. Yargılama sonucu Halil Nalçacı, 15 yıl hapse mahkum edildi.

AİLESİ MÜCADELE BAŞLATTI
Denizli’de yaşayan kardeşi ve yakınları, Halil Nalçacı’nın Türkiye’ye iade edilebilmesi için girişimlerde bulundu. Ahmet Nalçacı, ağabeyi Halil Nalçacı’yı kurtarmak için başta sivil toplum kuruluşları olmak üzere, Denizlili milletvekilleri, Adalet Bakanlığı, Başbakan ve Cumhurbaşkanı’na kadar her makama durumu bildirdi.

MUTLU HABER KISA SÜRE ÖNCE GELDİ
Yaklaşık yedi yıldır süren mücadelede mutlu haber kısa süre önce aileye ulaştı. Ahmet Nalçacı, yapılan görüşmeler sonucu ağabeyinin Türkiye’ye iade edileceğini öğrendiklerini belirtip, “Son olarak geçen 26 Haziran’da Özbekistan makamlarının ağabeyimin iadesi ile ilgili olarak resmi yazı vermeyi kabul etti. Beni Uluslararası Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü’nden aradılar. Ağabeyimin iadesi ile ilgili gelişme olduğunu anlattılar. Masraflar için 8 bin liranın ödenmesi gerektiğini söylediler. Biz de bunu kabul ettik. Bize gelen bilgiye göre ağabeyim iade edilecek. Bu konuda Adalet Bakanlığı’ndan yazı istedim. Ülkeye iade edildiğinde bize haber verilecek. Biz de kendisi için gerekli olan parayı yatıracağız” dedi.

CEZAEVİNDE VEREM OLMUŞ
Ağabeyinin cezaevinde yakalandığı verem hastalığı nedeniyle Taşkent’teki bir cezaevi hastanesinde tedavi gördüğünü ifade eden Ahmet Nalçacı, “Gelen haber güzel. Ancak biz yine de temkinliyiz. Resmi olarak Halil Nalçacı iade edilecek. Umudumuz fazla. Umarım bayrama kadar iadesi gerçekleşir. Ailemiz çifte bayram yaşar. Bu gelişmelerin hızlı olması için başta milletvekilleri olmak üzere, bakanlar, Başbakan ve Cumhurbaşkanımız’ın desteğine ihtiyacımız var” diye konuştu.

Yorumlar

kenan   -  Bağlantı 17 Temmuz 2013, 15:35

Ahmet abi sonunda dileklerin kabul oldu Allahım en kısa zamanda abine kavuştursun sizleri gözün aydın şimdiden.

csher   -  Bağlantı 17 Temmuz 2013, 11:56

allah yardımcınız olsun gerçekten çok zor bir durum. anladığım kadarı ile o kadar yatacak kadar büyük bir suçuda yokmuş. bizim ülkede adam öldüren bile 3-4 yılda çıkıyor ama adamlara baksana. herhalde unuttular..

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı