REKLAMI GEÇ

Türkiye’de 14 bin çocuk korunmaya muhtaç ama

Türkiye’de 14 bin çocuk korunmaya muhtaç ama

Denizli’deki koruyucu aileler, Denizli Koruyucu Aile Derneği ev sahipliğinde bir araya geldi. Toplantıya konuşmacı olarak katılan ve Hollanda’da koruyucu ailelik yapan Mehmet Sarı, ilgi çekici bilgiler verdi. Sarı, Hollanda’da 27 bin çocuğa 25 bin ailenin sahip çıktığını, Türkiye’de ise 14 bin çocuğa sadece bin 325 ailenin sahip çıktığına dikkat çekti.

/ DENİZLİHABER / 27 Eylül 2012 Perşembe, 13:17

Ahmet Oğuz Kolcu
Denizli’deki koruyucu aileler, Denizli Koruyucu Aile Derneği ev sahipliğinde bir araya geldi. Koruyucu Aile Toplantısı’na konuşmacı olarak katılan Avrupa İslam Üniversitesi’nde Sosyoloji ve Felsefe bölümlerinde öğretim görevlisi olan ve aynı zamanda koruyucu ailelik yapan Mehmet Sarı katılımcılara ilginç bilgiler verdi.

Sarı, şimdiye kadar 23 çocuğa koruyucu ailelik yaptığını belirterek, yaşadığı ülke Hollanda’dan bilgiler verdi. Türkiye ile Hollanda arasında rakamlarla kıyaslamalar yapan Sarı, Hollanda da koruyucu aile hizmetlerinin yaygınlığının üzerinde durdu. Sarı, hizmetlerin ajanslar aracılığıyla sürdürüldüğünü, ülkede 27 bin koruyucu aile olduğunu ve çocukların hazırlanan koruyucu aile albümlerinden aile seçebildiklerini söyledi.

Hollanda ve Türkiye arasındaki koruyucu ailelere yönelik kıyaslamalarda bulunan Sarı, Türkiye’de yüzde 10’u koruyucu aile olurken bu oranın Hollanda’da yüzde 90’larda olduğunun altını çizdi. Kendiside koruyucu aile olan Mehmet Sarı, Hollanda’da 24 bin esirgeme kurumlarında, 3 bin ise mülteci olmak üzere korunmaya muhtaç 27 bin çocuk olduğunu belirtirken, bu orana göre koruyucu ailelerin sayısının 25 bin olduğuna dikkat çekti. Oranlara bakıldığında Türkiye’nin durumunun ise çok geride kaldığını kaydeden Sarı “Türkiye’de 14 bin korumaya muhtaç çocuk varken, koruyucu aile sayısı ise sadece bin 325” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı