REKLAMI GEÇ

ADD’den Akit TV’ye suç duyurusu

ADD’den Akit TV’ye suç duyurusu

Atatürkçü Düşünce Derneği Denizli Şubesi, 10 Kasım günü Akit TV kanalında Atatürk’e hakaret edildiği iddiasıyla kamu davası açılması için suç duyurusunda bulundu. Adliye önünde açıklama yapan ADD Denizli Şube Başkanı Nihat Çetin, “Sabrımız sonsuz değil” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Kasım 2015 Cuma, 11:49

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrıldığı gün olan 10 Kasım’da Akit TV kanalında “Zulüm 1938’de son buldu. Mustafa Kemal yıllar önce bugün öldü” şeklindeki yayına tepkiler artıyor.

Atatürkçü Düşünce Derneği Denizli Şubesi Başkanı Nihat Çetin ve yönetim kurulu üyeleri Adliye’ye giderek, Akit TV hakkında kamu davası açılması için Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Başsavcılığa dilekçeyi veren ADD Denizli Şube Başkanı Nihat Çetin, Adliye önünde açıklama yaptı. Atatürk’e ve Cumhuriyet’e yapılan çirkin saldırıların sınır tanımadığını belirten Çetin, “Cumhuriyetimizin 92. yıl kutlamalarındaki büyük coşku ile Mustafa Kemal Atatürk’ü kaybedişimizin 77. yıldönümünde, büyük öndere olan bağlılık ve sevginin bir kez daha kendini göstermesi bu saldırganlığın boyutlarını en üst noktaya taşıdı. Bu saldırganlıkların özellikle 10 Kasım günü yinelenmesi düşündürücüdür. Siyasal iktidarın yerel temsilcilerinin Atatürk anıtı yerine “çay bardağı heykeli” koymaya kalkıştığı bir dönemde bu saldırıların tekil ve siyasal iktidarın hoşgörüsü dışında olamayacağını düşünmek doğaldır” dedi.

Bu tür saldırılara karşı Cumhuriyet savcılarının doğrudan yetkilerini kullanarak derhal harekete geçmemeleri halinde adalet sistemi üzerindeki “siyasi vesayet” söylemlerinin doğal olarak güç kazanacağını anlatan Çetin, “Bu ve benzeri çirkinlikleri yapanların amaçları Atatürk’e gönülden bağlı halkımızı çileden çıkararak kışkırtmak ve kargaşa yaratmak ise amaçlarına ulaşamayacaklardır. Ancak bu saldırılara karşı sabrımızın sonsuz olduğu da düşünülmemelidir. Türk yurduna ve Cumhuriyetine hayat veren Büyük Önder’in anısına yapılan bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı