REKLAMI GEÇ

Baro Başkanı İlhan’dan avukatlara saldırılara sert tepki

Baro Başkanı İlhan’dan avukatlara saldırılara sert tepki

Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, Mardin Barosu üyesi iki meslektaşının uğradığı saldırıyı sert bir dille kınadı. İlhan, saldırıların yalnızca avukatlara değil, savunma mesleğine olduğunu söyledi, bir gün herkesin savunulmaya ihtiyacı olacağını hatırlattı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Eylül 2019 Perşembe, 16:41

Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, 17 Eylül akşamı Mardin Barosu üyesi iki meslektaşlarının takip ettikleri bir dosyada davanın karşı tarafı olan kalabalık bir grup tarafından evlerinin önünde darp edildiğini belirterek, Avukat İbrahim Dündar’ın bıçakla yaralandığını, Avukat Özlem Dündar’ın ise karnındaki sekiz aylık bebeği ve yanlarında bulunan annesi ile saldırıya uğradığını söyledi.

İlhan, “15 Eylül 2019 Pazar günü Bursa Barosu üyesi meslektaşımız Avukat Fesih Demir de, genel/trafik uygulaması yapan polislerin işlemini hukuksuz bulduğu için hakaret ve tehditlere maruz kalmış, polisler tarafından asılsız iddialarla darp edilmiştir. Öncelikle meslektaşlarımıza geçmiş olsun diyor, acil şifalar diliyor; yapılan saldırıları kınıyoruz” dedi.

Avukatlara yönelik baskı ve saldırılar sistematik bir şekilde arttığına dikkat çeken Müjdat İlhan, “Yargının bağımsız gücü olan avukatlık mesleğine yapılmış saldırıları her gün yeni bir haberle öğreniyoruz. Yapılan saldırılar sadece adı geçen meslektaşlarımıza değil, savunma mesleğine, barolarımıza ve tüm meslektaşlarımıza yapılmıştır. Unutulmamalıdır ki bir gün herkesin savunulmaya, bir avukata ihtiyacı olacaktır. Mesleğimize ve meslektaşlarımıza karşı yapılan saldırıların artık sona ermesi dileğiyle, avukatlara yönelik saldırıları ve şiddeti kabullenmeyeceğimizi, bu konudaki mücadelemizden vazgeçmeyeceğimizi, sürecin takipçisi olacağımızı ve meslektaşlarımızın yanında olduğumuzu kamuoyuna duyururuz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı