REKLAMI GEÇ

Boşanma kararının tescili için Tapu’ya gönderdiler

Boşanma kararının tescili için Tapu’ya gönderdiler

Adliye’de ilginç olaylar yaşanıyor. Çiftin boşanma işleminin tescili için nüfusta yapılması gereken işlem Tapu Sicil Müdürlüğü’ne gönderildi. Boşanan çift işlemin onayını beklerken, hem güldüren, hem de düşündüren hatayı Av. Halil Sarı ortaya çıkardı, “Avukatlık hayatımda daha neler göreceğiz acaba” sözleriyle sosyal medyada paylaştı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Temmuz 2019 Cumartesi, 10:35

Adliyeler sürekli gündemde olan kurumların başında geliyor. Her insanın mutlaka yolunun düştüğü, Türkiye’nin en önemli kurumunda zaman zaman ilginç hatalara da imza atılıyor.

AV. HALİL SARI ORTAYA ÇIKARDI
Bu hatalardan biri de kısa süre önce yaşandı. Yeni evli genç bir çiftin anlaşamaması üzerine boşanmalarını gerçekleştirdiklerini belirten Av. Halil Sarı, “Genç çiftimiz evliliklerinin üzerinden çok fazla bir süre geçmeden anlaşamadıkları için boşanmaya karar verdi. Biz de boşanma işlemlerini anlaşmalı bir şekilde gerçekleştirdi” dedi

Bir ilçe mahkemesinde gerçekleştirilen boşanma duruşmasının sonuçlanmasının ardından kararın Nüfus Müdürlüğü’ne bildirilmesini beklediklerini aktaran Av. Halil Sarı, “Boşanmanın ardından kararın Nüfus Müdürlüğü’ne bildirilmesi gerekiyor. Bu müzekkere yazılarak yapılabileceği gibi, elektronik ortamda da yapılabiliyor. Geçtiğimiz hafta yapılması gereken işlemin gerçekleşmediğini görünce, mahkeme kalemini aradım ve durumu bildirdim. Adli tatil nedeniyle yapılamadığını, pazartesi günü gerçekleştirileceğini söylediler” dedi.

“GÖZLERİME İNANAMADIM”
Mahkeme kaleminin ifadelerinin ardından pazartesi günü yeniden sisteme girdiğini belirten Av. Halil Sarı, “Gözlerime inanamadım. İşlemler için Nüfus Müdürlüğü’ne bildirilmesi gereken boşanma kararı, Tapu Sicil Müdürlüğü’ne bildirilmiş. Kasıtlı olmadığını, bir hata sonucu böyle yapıldığını biliyorum. Yeniden devreye girdik ve düzelttirdik” dedi.

“İŞ YÜKÜ VE PERSONEL YETERSİZLİĞİNİN SONUCU”
Bu hatanın adliyelerde yapılan ilk yanlış olmadığını, sorunların giderilmemesi durumunda son da olmayacağını anlatan Av. Halil Sarı, “Bu yanlışlığı sosyal medyada paylaşmamın nedeni, adliyelerdeki duruma dikkat çekmekti. Adliyelerde ciddi anlamda eksiklikler var. Boşanma işleminin gerçekleştiği ilçede ayrı bir aile mahkemesi yok, Asliye Hukuk Mahkemesi bakıyor. Bu mahkemenin tapu ile ilgili davaları da yoğun oluyor” dedi.

Adliyelerde hem hakim ve savcı, hem de katip ve mübaşir düzeyinde eğitim ve deneyim yetersizliğinin olduğuna dikkat çeken Av. Halil Sarı, bunlara bir de iş yoğunluğu eklenince bu tür hataların da kaçınılmaz hale geldiğini kaydetti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı