REKLAMI GEÇ

Çardak’ta halktan askere ekmek ve su

Çardak’ta halktan askere ekmek ve su

Ankara’ya tatbikata gidiyoruz denilerek Denizli 11. Komando Tugayı ile Söke’deki birliklerden getirilen 550 asker Çardak’ta durdurulmuş ve kendilerini bekleyen nakliye uçaklarına binerek Ankara’ya ulaşmasının önüne geçilmişti. Hiçbir şeyden haberleri olmadığı anlaşılan askerlere Çardak halkı yardım elini uzattığı, ekmek ve su verdiği ortaya çıktı.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 17 Temmuz 2016 Pazar, 16:51

FETÖ yandaşları tarafından yapılan darbe girişimi başarısızlıkla sonuçlandı, darbecilerin büyük çoğunluğu yakalandı. Denizli’de de hareketliliğin yaşandığı 15 Temmuz gecesi 11. Komando Tugay Komutanlığı’ndan konvoylar halinde çıkarılan askerler Çardak’a götürüldü.

Çardak Havaalanı’nda kendilerini almaya gelecek nakliye uçaklarıyla Ankara’ya götürüleceği anlaşılan askeri konvoy Çardak’ta halk tarafından durdurulmuş, Ankara’ya gitmelerinin önüne geçilerek, girişimin boyutlarının daha kanlı olmasının önüne geçilmişti.

cardak-askere-ekmek-suHALK ASKERİNE SAHİP ÇIKTI
Subayları tarafından “Ankara’ya tatbikata gidiyoruz” denilerek kandırıldığı anlaşılan, ifadeleri alınarak kışlalarına geri gönderilen askerlere Çardak’ta toplanan vatandaşlar da yardım elini uzattı.

Saat 23.30 sıralarında halk tarafından durdurulan ve sabahın ilk ışıklarına kadar bekleyen askerlere halkın yardım elini uzattığı anlaşıldı. Askerlere ekmek ve su veren Çardaklılar, hiçbir şeyden haberi olmayan Mehmetçiğini korudu.

Yorumlar

LEVENT GÜLER   -  Bağlantı 18 Temmuz 2016, 10:56

o masum askerlerin içinde benim oğlumda vardı onun için bende tüm denizli ve çardak halkına teşekkür eder 550 sizinde evladınız olan bu çocuklar önce allah sonrasizler tarafından bizlere bağışlandı hepinize saygı ve sevgilerimle LEVENT GÜLER

öğrenci velisi   -  Bağlantı 18 Temmuz 2016, 08:45

Helal olsun çardaklı vatandaşlar, hiçbir haberi olmayan masun erlere yapılan bu davranış örnek olmalı herkese.Sizi gönülden tebrik ediyorum.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı