REKLAMI GEÇ

Bayramyeri’ndeki yangın yürekleri ağızlara getirdi

Bayramyeri’ndeki yangın yürekleri ağızlara getirdi

Denizli’nin Bayramyeri Bölgesi’ndeki bir iş hanında yangın çıktı. Yangın nedeniyle binanın en üst katlarında mahsur kalan 5 vatandaş itfaiye ekiplerince kurtarıldı.

/ DENİZLİHABER / 15 Ekim 2012 Pazartesi, 18:18

Bayramyeri Selçuk Caddesi’nde bulunan Hacı Mehmet ve Hacer Musoğlu Kapalı Çarşı’nın otoparkında çıktı. Yangın bir otomobilin alev almasıyla başladı ve merdiven boşluğundan üst katlara sıçradı. Kısa sürede dumanlar içinde kalan binada çok sayıda vatandaş mahsur kaldı.

Yangının başlamasının ardından bölge çok sayıda itfaiye ekibi sev edildi. Binada mahsur kalanların olduğu bilgisinin alınmasının ardından olay yerine AFAD ekipleri de geldi.

İtfaiye bir taraftan yangına müdahale ederken, diğer taraftan binada mahsur kalanları kurtarmak için yoğun emek verdi. Musoğlu Kapalı Çarşısı’nın arkasından üst katlara girmeyi başaran itfaiye ekipleri burada mahsur kalan 5 kişiye ulaştı.

Ancak içeride bulan yoğun duman nedeniyle ekipler önce mahsur kalan vatandaşları güvenli bir bölgeye taşıdı ve beraberinde götürdükleri oksijen tüpleriyle ilk müdahaleyi yaptı.

Çevredekilerin endişeli bakışları altında yanmaya devam eden binadaki yangın büyük ölçüde kontrol altına alındı ancak, yoğun duman nedeniyle otoparkın bulunduğu bodrum kattaki yangın hala sürüyor.

Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut’un da  izlediği söndürme çalışmalarında polis olası bir tehlikeye karşı bina etrafından güvenlik şeridi oluşturdu. Bu sırada zaman zaman çevre esnafı ile polis arasında gerginlikler yaşandı.

Yangına ilk müdahalenin olduğu sıralarda 7 vatandaş dumandan zehirlendi, olay yerine gelen 112 ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.

Saat 18.40 sularında Denizli Belediyesi İlyas Tuncer beklenen açıklamayı yaptı. ” Bodrum katta bir araçta başlayan yangın merdiven boşluğundan üst katlara sirayet etmiş” diyerek yangının binaya yayıldığını dile getiren Tuncer, içeride mahsur kalan  5 vatandaşa ulaştıklarını ve gerekli güvenli ortam sağlandıktan sonra binadan vatandaşları sağ salim çıkardıklarını belirtti. “Son 15 dakika mahsur kalanlarla birlikte idik.  Onlara oksijen tüpüyle takviye yaptık. Uygun ortamı sağladıktan sonra arkadaşlarımız sağ salim vatandaşları binadan çıkardı” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı