REKLAMI GEÇ

Yıldız, kariyerini ve hedeflerini anlattı

Yıldız, kariyerini ve hedeflerini anlattı

Emniyet Müdürü Kenan Yıldız, basın mensuplarıyla bir araya geldi, samimi değerlendirmeler yaptı. 30 yıllık polislik yaşamının büyük bir bölümünün FETÖ yapılanması nedeniyle sıkıntılar içinde geçtiğini anlatan Kenan Yıldız, “Suçu tamamen ortadan kaldırmak gibi bir hedefimiz yok, bu da mümkün değil. Ama hedefimiz en aza indirmek” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Ekim 2019 Cuma, 15:53

Denizli Emniyet Müdürü Kenan Yıldız, Polis Evi’nde basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Basın mensuplarıyla samimi bir ortamda sohbet eden Müdür Yıldız, kendini tanıttı, daha önce görev yaptığı yerlerdeki faaliyetlerine ilişkin bilgi verdi, Denizli’de uygulayacağı yöntemlerin ipuçlarını verdi.

Denizli’de göreve başlayalı 15 gün olduğunu belirten ve “Allah utandırmasın” diyen Müdür Yıldız, Ağrı’dan sonra gelip Denizli gibi güzel bir yerde görev yapmanın sevindirici olduğunu söyledi.

Gece 12.00 sıralarında kente özel aracıyla geldiğini ve Polis Evi’ne yerleştiğini belirten Müdür Yıldız, “Bence bundan doğal bir şey yok. Ertesi gün önce arkadaşlarımızla toplandık, çalışma şeklimiz ve tavrımızın nasıl olacağına dair genel çerçeveyi çizdik. Salı günü de çalışacağımız arkadaşların listesini valimize bildirdik, onay verdi ve çalışmaya başladık. Akşam bir duyduk, deprem olmuş. Yer değişikliklerimiz basında deprem diye algılanmış” dedi.

Konuşmasının devamında kendini tanıtan, görev yaptığı yerlere ve yönetim şekillerine ilişkin bilgiler paylaşın Yıldız, samimi tavrı ile dikkat çekti.

“DEMİREL’İ GEÇTİM. 5 DEFA GİTTİM, 6 DEFA GELDİM”
Yıldız, “İstanbul’da doğdum, büyüdüm. Polis Koleji ve Polis Akademisi mezunuyum. 1989’da Komiser muavini olarak Bursa’da göreve başladım. Daha sonra Mardin, Hakkari, 14 yıl da İstanbul’da çalıştım. İstanbul’dan sonra sıkıntıların ayak sesleri de gelmeye başladı. Deprem oldu, kısa süre sonra ‘Düzce’yi imar edecek polis lazım’ dediler, ben mühendis değilim, jeolojiden anlamam dedim, ama vaziyet ondan sonra da hep öyle yürüdü. Mahkeme kararıyla yeniden İstanbul’a döndüm. Hukuk herkese lazımdır sözünün en canlı örneğini kendimde yaşadım. Belli bir süreç başlamıştı, 5 defa gittim, 6 defa İstanbul’a mahkeme kararıyla geri geldim. Demirel’i geçtin dediler. Her seferinde farklı yerlerde çalıştım. İnşaat emlak, 4 memuru olan ve işi benzin tedarik etmek olan ulaştırma gibi güzel yerlerde çalıştırdılar. Hüseyin Çapkın geldiğinde yeni bir kadro kurmaya çalışıyoruz, ‘Bize lazım değilsin’ dediler, polis okuluna gönderdiler. Tüm bunları beni anlayın diye anlatıyorum. Okul önemli bir yer dedim. Bundan polis olmaz dediğim insanları yetiştirme şansım olacak diye düşündüm, öğretmen müdürlük yaptım. Ama trafikten başka ders vermediler. 15 dakika trafiği, devamında polisliği anlattım, ‘öğrencinin kafasını karıştırıyorsun’ diye tepki gösterdiler” dedi.

Terfisine 1 yıl kala Tunceli’de görevlendirildiğini anlatan Emniyet Müdürü Kenan Yıldız, “O dönemde 1. sınıflığa gelenler toplu terfi ettiriliyordu, toplu terfi sayesinde beni de terfi ettirdiler. Teftiş kuruluna verdiler, 2 yıl bir tek dosya görmedik, emeklilik çağımız beklendi” diye konuştu.

“MALUM YAPI BİZİ SİYASİ İRADEYE HİÇ GÖSTERMEDİ”
FETÖ yapılanmasının kıskacında olduğunu ve yaşadığı sürecin de bundan kaynaklandığını ifade eden Yıldız, “Bizi o dönemde siyasi iradeye hiç göstermediler, bunlar da polislik yapar demediler. 17-25 Aralık sürecinde bizi göreve çağırdılar, bizi göstermeyenler gitti, siyasi irade çalışılabilir kabul ettiği için görev verdi, öğretmen müdürlük yaptığım okula, okul müdürü olarak atandım. Geçmiş dönemde giden sıkıntılı yapı kendine göre polis yetiştirmek için elinden geleni yaptı. Biz şans elde etik, devlete, millete sadık, işini gücünü yapabilecek arkadaşları yetiştirme imkanı yakaladık” dedi.

“POLİS KİMSENİN IRKINA, MEZHEBİNE, ETEĞİNE, TÜRBANINA BAKMAZ”
Polis kimsenin diline, dinine, ırkına, soyuna, mezhebine, eteğine, türbanına, başörtüsüne bakmaması gerektiğini ve bakmayacağını dile getiren Kenan Yıldız, “Polis, devletin kamu düzenini sağlamakla görevlidir. Devletin çizgisi aşılıncaya kadar böyle davranacak. Böyle davranmazsak, devleti de lekeleriz. Sokakta yaptığımız her yanlış, devlete ve devleti yönetenlere mal olur. Devletin kanun ve kurallarına uyan her vatandaş başımızın üstündedir. İçimizdeki İrlandalılar olacak, bunları bozmaya çalışacaklar. Ama bizim genel anlayışımız bu. Bunun dışına çıkmaya çalışanlar hakkında adli ve idari her türlü önlemi alacağız. Kurumsal taassup dolayısıyla kimseyi bu çizginin dışına çıktığı için korumayacağız” dedi.

“POLİS MEMURLARINA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ YETKİSİ VERDİM”
Denizli’den önceki son görev yeri Ağrı’daki çalışmalarını da anlatan Yıldız, “15 Temmuz sonrası teşkilat sıkıntı yaşıyordu. Güveneceğimiz insanlarla çalışmamız gerekiyor. Polis memurlarını, bu adam çalışır dediklerimi bile şube müdürü olarak görevlendirdim. Bana rütbe lazım değil, bana sağlam, yanlış yapmayacak adam lazımdı. Müdürleri kenara çektim, polis memurlarına yetki verdim. Böyle sıkıntılı süreçler yaşadık, herkes biliyor. İhraçlar başladıktan sonra teşkilat bu adam iyiymiş demeye başladı” diye konuştu.

“TÜM SUÇLARI ORTADAN KALDIRMAK MÜMKÜN DEĞİL AMA…”
Tüm suçları ortadan kaldırmanın, hırsızlık, uyuşturucu, fuhuşu tamamen bitirmenin mümkün olduğunu belirten Emniyet Müdürü Kenan Yıldız, “Böyle bir hedefimiz de yok. Biz suçları en aza indirmek için çalışacağız ve bu konuda iddialıyız” diye konuştu.

“DENİZLİ’YE HAZIRLIKLI GELDİM”
Dersini çalıştığını ve Denizli’ye hazırlıklı geldiğini ifade eden Yıldız, “Verileri aldım, kendime göre çalışabileceğim bir kadro şekillendirdim. Dışarıdan bir memur bile getirmedim. Deprem diye adlandırılan arkadaşlar zaten burada çalışıyorlardı. Herkesin bir yönetim anlayışı, polisiye taktiği var. Ben de bu anlayışa uygun olduğunu düşündüğüm isimleri görevlendirdim. Verim almaya da başladık, daha da iyi olacak. Kimse benim babamın düşmanı değil, bu arkadaşların yüzde 99’uyla daha önce çalışmamıştım. Soğuk bir adam değilimdir. Ama işimi iyi yapmaya çalışırım ve iş konusunda hiç tavizim yok. Ben tez canlıyım, mıy mıy hareket etmem, altımın da böyle olmasını istemem” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı