REKLAMI GEÇ

Jandarma’dan Pamukkale ve Baklan’da operasyon. İranlı tarih vurguncusu yakalandı

Jandarma’dan Pamukkale ve Baklan’da operasyon. İranlı tarih vurguncusu yakalandı

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Pamukkale ve Baklan’da gerçekleştirdiği iki ayrı operasyonla tarihi eser kaçakçılarına darbe vurdu. Baklan’da patlayıcıyla define arayan İran uyruklu bir kişiyi yakalandı. Operasyonlarda 3 kişi gözaltına alındı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Mayıs 2017 Çarşamba, 11:07

İl genelinde suç ve suçluyla mücadelesini sürdüren Denizli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Pamukkale ve Baklan’da iki ayrı operasyona imza attı.

SİKKELERİ SATMAYA ÇALIŞIYORDU
Pamukkale’de S.Ö. isimli tarihi eser kaçakçısının ELİNDE BULUNAN Roma ve Bizans dönemlerine ait tarihi sikkeleri satmak için müşteri aradığı bilgisine ulaşan jandarma ekipleri, operasyon için düğmeye bastı.

Sikkeleri Pamukkale Mahallesi’ne getiren S.Ö. jandarma tarafından gözaltına alındı. Zanlının yapılan üst aramasında Roma ve Bizans dönemlerine ait 53 sikke ele geçirildi.

PATLAYICIYLA DEFİNE ARIYORLARDI
Jandarma Baklan’da da önemli bir operasyona imza attı. Baklan’ın Sarıkayalar bölgesinde kaçak kazı yapıldığı ihbarını alan jandarma bölgeye baskın düzenledi.

Patlayıcı kullanarak kaçak kazı yaptıkları tespit edilen İran uyruklu M.A. ile O.A. suçüstü yakalandı. Şüpheliler 50 metre uzunluğunda kablo ile bağlantısı bulunan potasyum nitrat ve kükürt ile hazırlanmış el yapımı patlatıcılı infilak ettiremeden gözaltına alındı.

Operasyonda 4 toprak kandil, 3 dedektör, jenaratör, akü ve kazı malzemeleri ile 4 kuru sıkı tabanca ele geçirildi.

PATLAYICI KONTROLLÜ OLARAK İMHA EDİLDİ
Operasyonun ardından bölgeye bomba uzmanları da çağrıldı. Tarihi eser kaçakçılarının hazırladığı el yapımı patlayıcı, kontrollü olarak patlatılarak etkisiz hale getirildi.

İRAN UYRUKLU TUTUKLANDI
Soruşturmanın tamamlanmasının ardından zanlılar S.Ö. O.A. ve İran uyruklu M.A. adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan zanlılardan İran uyruklu M.A. tutuklanarak cezaevine gönderildi, iki zanlı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı