REKLAMI GEÇ

Denizlihaber ekibinin olay yeri izlenimleri

Denizlihaber ekibinin olay yeri izlenimleri

Denizli’yi yasa boğan kaza haberinin alınmasının ardından olay yerine ulaşan ilk ekiplerden biri de Denizlihaber’den Ayhan Akar ve Ferah Işık oldu. Akar ve Işık, kaza ile ilgili izlenimlerini paylaştı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Mayıs 2017 Çarşamba, 12:11

AYHAN AKAR: “SORU İŞARETLERİ”
“Fırtınalı bir günün ardından güzel bir güne uyandığımızı sanırken, gün boyu Denizli’nin gündemine oturacak bu üzücü kazanın haberini aldık. Uzun yıllardır yaptığım gazetecilik mesleğinde birçok kaza haberini okuyuculara ulaştırdık. Ancak hep deriz ya ‘Başımıza ne zaman nerede, ne geleceği belli olmaz’ diye. Başsavcı Mustafa Alper’i kaybettiğimiz trafik kazası da bu sözün önemini bir kat daha artırıyor. Saysanız 30 dakikada 5 aracın geçmediği, İzmir yolundan Bozburun’a geçmek isteyenlerin kullandığı bomboş bir yol. Kontrolsüz kavşak, nereden nasıl çıktığı, nereye ulaşmaya çalıştığı henüz netlik kazanmayan bir kamyon. Sosyal medyada dolaşan bin bir türlü soru işareti, biz gazetecilerin de aklına gelmedi değil. Kaza mı? Suikast mi? Herkesin beklediği bu sorunun cevabı, halen sorguda olan kamyon şoförünün ifadeleriyle aydınlanacak. Hassas bir dönemden geçen Türkiye şartlarında bu iki ihtimali de göz önünde bulundurmak gerek.

FERAH IŞIK: “AKLIMA İLK GELEN SUİKAST İHTİMALİ OLDU”
“Başsavcı Mustafa Alper ve şoförü Muzaffer Akşehirli’nin trafik kazasında hayatını kaybettiği haberini alır almaz, dakikalar sonra Bozburun Yolu’ndaki kaza yerine gittik. Kazanın oluş şekli ilk önce akıllara doğal olarak, ‘Acaba suikast mi?’ sorusunu getirdi. Çünkü, kritik bir görevde bulunan başsavcının içinde bulunduğu makam arabası ile kamyonun çarpıştığı nokta da kazanın olma ihtimali çok düşük.

Bozburun Yolu’nda meydana gelen bu kazada, kamyon sürücüsü ile makam otomobili sürücüsünün birbirini görmeme ihtimali zayıf. Makam otomobilini yolda ilerlerken, yan yoldan çıkan moloz yüklü kamyon frene basıp durabilirdi.

“HİÇ ŞANSLARI KALMAMIŞ”
Makam otomobilinin lastik izlerine bakılırsa hızlıymış. Fren yapmış ama duramamış. Kamyon otomobili altına alıp 4-5 metre sürüklemiş, sonra da üzerine devrilmiş. Ardından tonlarca moloz yine otomobilin üstüne boşalmış. Yani, otomobilin içindekiler yaralı bile olsalar o moloz yığınının altından sağ çıkma ihtimalleri çok düşüktü. Moloz da dökülünce hiç şansları kalmamış.

“SUİKAST VAR MI?”
Bizlerin olduğu gibi elbette güvenlik güçlerinin de ilk aklına gelen ‘Suikast’ şüphesi oldu. Şoför, Uşak’ın Sivaslı ilçesinden. Kazadan kısa süre sonra gözaltına alındı. Emniyet’te sorgusu sürüyor. Polise yakın kaynaklar, olayın kaza olduğunu, suikast ihtimalinin düşük olduğunu söylüyor. Ancak, bu kaza yıllarca akıllara, “Acaba suikast miydi?” sorusunu hep getirecek. Çünkü, ölen başsavcı. Üstelik, çok kritik bir dönemde ve elinde yüzlerce önemli dosya vardı.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı