REKLAMI GEÇ

Denizli’de müezzin toplantı bastı

Denizli’de müezzin toplantı bastı

Denizli’de, tayin mülakatına alınmayan müezzin, eşi ve oğluyla birlikte komisyonun toplandığı odayı basmaya çalıştı.

/ DENİZLİHABER / 6 Haziran 2012 Çarşamba, 14:37

Deha Gazetesi’nin haberine göre, Denizli’de, tayin mülakatına alınmayan müezzin, eşi ve oğluyla birlikte komisyonun toplandığı odayı basmaya çalıştı. İl içinde boş kadrolara talep eden imam ve müezzinlerin tayinleri için İl Müftülüğü, başvuran adayları mülakatla belirlemek amacıyla bir komisyon kurdu. Komisyon başvuruları değerlendirerek, belirli sınavlarda istenilen puanı almış durumu uygun adayları mülakata çağırdı. Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan Denizli Müftülüğü Eğitim Merkezi ve Bölge Yatılı Kuran Kursu’nda il müftü vekili, 18 ilçe müftüsü ve üyelerin yer aldığı komisyon, adaylarla mülakat yapmaya başladı.

Acıpayam Kuran Kursu’nda görevli müezzin Mustafa Yılmaz, Yatağan Kuran Kursu’na geçiş için mülakat başvurusunun kabul görmemesi üzerine eşi ve oğlu ile birlikte toplantının yapıldığı binaya geldi. Komisyonun kararını protesto eden Yılmaz, kendisine haksızlık yapıldığını iddia ederek bağırmaya başladı. Eşi Nermin Yılmaz da sinir krizi geçirip ağladı. Bina görevlileri koridorda tepkisini dile getiren müezzin Mustafa Yılmaz’ı sakinleştirmeye çalıştı. Bu sırada anne ve oğlu komisyon toplantı salonuna zorla girmek istedi. Anne ve oğlu görevliler tarafından kapıda durdurularak sakinleştirildi.

Yatağan beldesinde bakıma muhtaç annesinin olması sebebiyle buraya tayinini istediğini söyleyen Mustafa Yılmaz, komisyon toplantısının yapıldığı koridorda uzun süre tepkisini sürdürdü. Aile daha sonra polis tarafından binadan çıkarıldı. Komisyonun, sınavlarda yeterli puan alamadığı gerekçesiyle Mustafa Yılmaz’ın mülakat başvurusunu kabul etmediği öğrenildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı