REKLAMI GEÇ

Denizli’de TGB’lilere Başbakan gözaltısı: 9 gözaltı

Denizli’de TGB’lilere Başbakan gözaltısı: 9 gözaltı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Denizli ziyareti nedeniyle polis, son dönemde hükümet aleyhtarı eylemleriyle gündeme gelen TGB’li gençlere karşı alarma geçti. Kentin çeşitli bölgelerinde ellerinde pankartlarıyla 9 TGB’li gözaltına alındı. Valliik önünde gözaltına alınan TGB’lilerin pankartında ise “Pankartta bir şey yok dedik dedik. İnanmadınız. Ne oldu şimdi?” yazıyordu

/ DENİZLİHABER / 8 Haziran 2012 Cuma, 13:44

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bir yıl aradan sonra ziyaret edeceği Denizli’de polis, olası protesto gösterilerine karşı alarma geçti. Hedefte son yıllarda hükümet aleyhtarı gösterileriyle gündeme gelen Türkiye Gençlik Birliği üyeleri var. Gerekçe ise TGB’nin Başbakan’ın Denizli ziyareti sırasında kentin farklı bölgelerinde pankartlı eylem yapacağı duyumu.

İLK EYLEM TGB BİNASINDA
TGB işte o duyumu doğrulayan ilk eylemini şube binasında gerçekleştirildi. Binanın penceresinden ‘Bütün kaleler zaptedilmedi. Biz varız” yazılı pankart açan TGB üyeleri, bir süre slogan attıktan sonra binayı terk etti. TGB binasına gelen polis, kilitli kapıyla karşılaşınca, binadan ayrıldı.
TGB’den gözaltılar başladı açıklaması;

İlk gözaltı Valilik binası önünde
TGB Denizli Şubesi’nden yapılan açıklamaya göre aynı saatlerde Denizli Valiliği karşısında iki TGB üyesi Yadigar Özen ve Doğukan Ersan ellerinde pankartla gözaltına alındı. TGB üyelerinin ellerindeki pankartta, “Pankartta bir şey yok dedik dedik. İnanmadınız. Ne oldu şimdi?” yazıyordu.

Ardından 4 gözaltı daha geldi
TGB, takip eden dakikalarda Maliye Sarayı önünde Ahmet Ay ve Güldane Pekdoğan, İP binası önünde ise Bora Çevik ve Nuray Kaya isimli üyelerinin gözaltına alındığını duyurdu.

3 TGB’li daha tutuklandı
TGB’den yapılan son dakika açıklamasına göre 3 üyeleri daha gözaltına alındı. Son gözaltılar Zuhal Ertekin, Cem Dikmen ve Can Bayram ile birlikte gözaltı sayısı 9’a yükseldi.

Yorumlar

Aytekin KAPUSUZ   -  Bağlantı 9 Haziran 2012, 13:22

korku imparatorluğu

xsd   -  Bağlantı 8 Haziran 2012, 18:35

ulusal medyada yayınlanması gerekir.bu ne rezilllik

dengizlee   -  Bağlantı 8 Haziran 2012, 18:23

maçlarda rakip taraftarla dalga geçmek için bi slogan vardır. ÇARŞAFI TOPLA

saygın   -  Bağlantı 8 Haziran 2012, 15:33

İleri demokrasinizi sevsinler sizin.Kraldan çok kralcı polisler iş başında.Hakaret içermeyen bir pankartı bile engelliyorlar.Milletin potesto etme hakkı bile ellerinden alınıyor.Herkes size biat edecek sanıyorsunuz.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı