REKLAMI GEÇ

Deprem ölçüm istasyonuna saldırı

Deprem ölçüm istasyonuna saldırı

Denizli’de deprem veri ölçümlerini yapan istasyona alkollü vatandaşlar tarafından yapılan saldırı, son bir aylık elde edilen deprem verilerinin yok olmasına neden oldu. Pamukkale’de bulunan istasyona yapılan saldırı hakkında ise Denizli Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı.

/ DENİZLİHABER / 30 Haziran 2009 Salı, 21:18

Denizli’nin deprem haritasının çıkartılması için Pamukkale Üniversitesi ile Tokyo Üniversitesi tarafından ortak olarak Pamukkale’ye yerleştirilen deprem veri ölçüm istasyonu, kendini bilmez vatandaşların saldırısına uğradı. İstasyonda, bölgeden çıkan sıcak suyun değerleri ölçülerek, Denizli’deki depremlerin özellikleri ve suda yaşanan değişiklikler kayıt altına alınıyordu. Bundan öncede 4 kez saldırıya maruz kalan istasyon, bu kez silah tahtası olarak kullanıldı. Önce silah ile üzerine ateş açılan ve daha sonra kilitleri kırılan cihazların önemli zararlar gördüğünü belirten Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Kumsar, yapılan saldırıyla son bir aylık verileri kaybettiklerini belirtti.
Denizli’nin deprem haritasının çıkartılması ve olası bir depremin tahmini için Pamukkkale’nin su kaynaklarına deprem veri ölçüm istasyonu kurduklarını belirten Kumsar, bundan öncede istasyonun kendini bilmez vatandaşlar tarafından 4 kez zarar gördüğünü ve cihazlara önemli zararlar verdiğini söyledi.
Verilen zararın maddi olması dışında en önemli zararın manevi olduğunu belirten Kumsar, buradaki veriler ile Denizli’deki deprem haritasını oluşturduklarını ve yapılan saldırıyla son bir aylık verilerin yok olduğunu açıkladı. Kumsar, yetkililerin de bölge için harekete geçerek gerekli güvenlik önlemlerini almasını ve vatandaşlarında deprem konusunda bir daha duyarlı olmasını istedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı