REKLAMI GEÇ

Eşini 8 kurşunla öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi

Eşini 8 kurşunla öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi

Denizli’de eşi Ferhat Evren tarafından 8 el ateş edilerek öldürülen İrem Evren cinayetinde karar çıktı. Mahkeme katil zanlısı eşe ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Katil zanlısı son savunmasında kaynanasını suçladı, “Eşimi annesinden koruyamadım” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Kasım 2023 Cuma, 17:20

Denizli’nin Merkezefendi İlçesine bağlı Aşağışamlı Mahallesi’nde, geçtiğimiz yıl Haziran ayında yaşanan olayda inşaat ustası Ferhat Evren (27) yaşadığı tartışma sonrası 18 yaşındaki eşi İrem Evren’i tabanca ile vurarak öldürmüştü.

Cinayetin Denizli 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün karar duruşması yapıldı. Katil zanlısı Ferhat Evren, ailesi ile öldürülen İrem Evren’in annesi Hanım Gökgöz duruşma salonunda hazır bulundu. Cumhuriyet savcısı mütalaasında sanığın tasarlayarak öldürme fiilini gerçekleştirdiğini, haksız tahrik ve iyi hal indirimleri uygulanmadan ağırlaştırılmış müebbet hapis talebi ile cezalandırılmasını istedi.

‘İNFAZ EDİLDİ İDDİASI’
Müşteki avukatı ölen İrem Evren’in haksız tahrik kapsamına girecek bir eylemde bulunmadığını, olay yerinde bebek çantası bulunduğunu, bebeği için bir şeyler yapmaya çalışırken öldürüldüğünü ileri sürdü. Olay yerinde 10 mermi izi tespit edildiğini belirten avukat ; “Vücudunda 8 mermi izine rastlandı. Bir tanesinin yakın mesafeden ateşlendiği ve başına isabet ettiği tespit edildi. Sanığın infaz kastıyla hareket ettiği açıktır. Sanık olaydan sonra 40 gün firar etmiştir. Mahkemedeki hal ve tavırları, önceki celselerde açıkça pişman olmadığını söylemesi nedeniyle takdir indirim uygulanmamalıdır” ifadelerini kullandı.

‘ANNE : EN AĞIR CEZAYI ALSIN’
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı temsilcisi ise yargılama boyunca sanığın haksız tahrik hükümlerinden faydalanmak için bu yönde beyanlarda bulunduğunu, katılan ve tanık beyanlarından eşine karşı eziyet ve kötü muamelede bulunduğunun sabit olduğunu belirterek, cinayet suçundan en üst sınırdan cezalandırılmasını, ‘eziyet ve kötü muameleden’ ayrıca cezalandırılmasını istedi.
İrem Evren’in annesi Hanım Gökgöz ise; “En ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum. Kızımı tasarlayarak öldürdü. Adalete güveniyorum, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini talep ediyorum” dedi.

‘SANIK: BU İŞTEN TEK KARLI ÇIKAN KAYNANAM OLDU’
Katil zanlısı Ferhat Evren ise; “Savcılığın mütalaasını reddediyorum. Cinayetin sebebi kaynanamın bana attığı mesajlardır. Olay günü karım bana silah çekip bir başkası ile ilişkisi olduğunu söyledi. Şimdi eşim toprak altında, çocuğum yetimhanede kaldı ben de cezaevine düştüm. Bu işten tek kârlı çıkan kaynanamdır” ifadelerini kullandı.

‘MEŞRU MÜDAFAA SAVUNMASI’
Sanık müdafii olayın oluş anını gören kimse olmadığını, cinayetten bir gün önce kaynanasının sanığa ‘anne-kız’ arasındaki mesajlaşma kayıtlarını attığını, olayın spontane geliştiğini, tasarlama söz konusu olmadığını ifade ederek; “Sanık çocuğunu doktora götürmek üzere eve gelmiştir. Ne yaşandıysa orada yaşanmıştır. Olay yerinde 10 atış yapılmış 8 çekirdek bulunmuştur. Bu bir infaz değildir. İnfaz olsaydı yakın mesafeden tek bir atış olurdu” ifadelerini kullandı.

‘SON SÖZÜ SORULDU’
Son sözü sorulan katil zanlısı Ferhat Evren; “Üzgünüm, böyle olmasını istemezdim. Eşimi annesinden koruyamadım. Onu kaynanamın evine göndermeyi hiç istemedim” ifadelerini kullandı.
Mahkeme heyeti kararında cinayette tasarlama olduğu kanaatinde olmadığını buna karşın haksız tahrik ve takdir indirim uygulanmaksızın ‘eşe karşı öldürme’ suçundan sanığa ağırlaştırılmış hapis cezası verdi. Sanık aynı zamanda ruhsatsız silah kullanmak suçundan 1 yıl hapis 600 lira para cezasına çarptırıldı. Eşe karşı kötü muamele, eziyet ve tehdit suçlarından ise beraatına karar verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı