REKLAMI GEÇ

Feyzioğlu, Genelkurmay Başkanı ve MİT Müsteşarı dinlensin

Feyzioğlu, Genelkurmay Başkanı ve MİT Müsteşarı dinlensin

Denizli Barosu hizmet binasının açılış törenine katılan, daha sonra da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, FETÖ/PDY soruşturmaları ve Başkanlık Sistemi ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Feyzioğlu, FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamından 25 yıl önce siyasetin içinde olanların dinlendiğini, neden asıl dinlenmesi gereken kişiler olan Genelkurmay Başkanı ve MİT Müsteşarı’nın dinlenmediğini merak ettiğini söyledi.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 26 Kasım 2016 Cumartesi, 10:14

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Denizli Barosu yeni hizmet binasının açılış töreninin ardından basın mensupları ile bir araya gelerek FETÖ/PDY ve Başkanlık sistemi hakkında açıklamalar yaptı.

denizli-metin-feyzioglu-pdy-feto-sorusturmasini-degerlendirdi-1

“BAŞKANLIK SİSTEMİ KAMUOYUNA AÇIKLANMIYOR”
Başkanlık sisteminin henüz kamuoyuna açılmadığını, partiler arasında ne konuşulduğunu da bilmediklerini belirten Başkan Feyzioğlu, “ Kendi aralarında gidip geliyor. Bizimle paylaşıldığında söylenecek çok sözümüz vardır. Türkiye’yi uyaracağımız husus şudur: Hangi paket gelirse gelsin önümüze ‘kuvvetler ayrılığı ne oldu, yargı bağımsızlığını nasıl sağlıyorsunuz, yasamayı nasıl güçlendiriyorsunuz?’ diye sorarız biz Barolar Birliği olarak. Çünkü Başkanlık Sistemi’nin demokratik bir sistem olmasını vazgeçilmez koşulu güçlü meclis ve tam bağımsız tarafsız yargıdır. 12 Eylül faşist rejiminin siyasi partiler yasası ile başkanlık sistemine gidersek meclis hiç kuşkusuz başkan tarafından şekillendirilir. Elinizi vicdanınıza koyun bu apartman yönetiminde bile olmaz” dedi.

“ASIL DİNLENMESİ GEREKENLER VAR”
FETÖ/PDY soruşturmalarına da değinen Başkan Fevzioğlu, “Şuanda meclis araştırma komisyonu faaliyetini sürdürüyor. 30 sene önce Türkiye’de siyaset yapmış kişileri dinlediler. İki kişi dinlenmedi. Mit Müsteşarı Hakan Fidan ile Genel Kurmak Başkanı Hulusi Akar. 15 Temmuz 2016’da olan darbe girişiminin arka planını öğrenmek için yaklaşık 25 sene önce bakanlık yapmış kişileri mi dinlemek lazım, yoksa Genel Kurmay Başkanı ile Mit Müsteşarını mı? dinlemek lazım. Bu zamana kadar bunu bize kimse anlatamadı. Açıktan soruyorum niye çağırmıyorsunuz, neden dinlemiyorsunuz. Siyasetteki kişilerin aklına gelmesi gereken ilk iki kişi olması lazım” dedi.

40 bine yakın tutuklu olduğunu ve dosyalarında ne deliller olduğunu bilmediklerini belirten Fevzioğlu, “Millet olarak biz bu işin siyasi ayağında kimler var inandırıcı delillerle görmek istiyoruz. Biran önce bu davaların açılmasını talep ediyoruz. Çünkü dosyalar gizli, avukatlar dosyaları göremiyor. Mağduriyet olduğu iddiaları çığ gibi büyüyerek devam ediyor. 40 bine yakın tutuklu var. Dosyalarında ne delil olduğunu kimse bilmiyor. O zaman açılsın bunlar suçlu suçsuz birbirinden ayrılsın” diye konuştu.

denizli-metin-feyzioglu-pdy-feto-sorusturmasini-degerlendirdi-2

Basın toplantısının ardından Hukuk ve Demokrasi konferansı veren Fevzioğlu, Türkiye’nin genel gündemine ilişkin açıklamalar yaptı. Konferansın sonunda Eskişehir, Isparta, Balıkesir, Çanakkale, Bilecik, Nevşehir, Konya, Aydın, Antalya, Tekirdağ, Manisa, Uşak, Karaman, Muğla, Aksaray, İzmir ve Denizli Baro Başkanları ile toplu fotoğraf çekildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı