REKLAMI GEÇ

Hafize Kurban davası başladı

Hafize Kurban davası başladı

Eşi Hafize Kurban’ı çocuğunun gözü önünde öldüren Uğur Kurban’ın yargılanmasına başladı. Ağırlaştırımış müebbet hapis cezasının istendiği yargılama öncesi adliye önü ve koridorları doldu. 23 yaşında cinayete kurban giden Hafize Kurban’ın babası Mustafa Balık, adalete güvendiğini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Kasım 2019 Pazartesi, 12:15

Pamukkale’nin İncilipınar Mahallesi’nde boşanmaz üzere olduğu eşi Uğur Kurban’ın çocuğunun gözü önünde bıçaklı saldırısına uğraşan 23 yanındaki Hafize Kurban, ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

YARGILAMA BAŞLADI

Katil zanlısı Uğur Kurban’ın yargılanmasına bu sabah saatlerinde başlandı. Uğur Kurban, tutuklu bulunduğu Kocabaş Cezaevi’nden Denizli Adliyesi’ne getirildi. Denizli 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, zanlı Kurban, avukatı, Hafize Kurban’ın avukatı, babası Mustafa Balık katıldı. Ayrıca çok sayıda kadın grubu ve STK üyesi duruşmayı takip etmek istedi, ancak solona sığmadığı için davayı adliye koridorlarından takip etti.

“ADALETE GÜVENİYORUM”

Adliye önünde duruşma saati öncesi toplanan kalabalık adalet istedi. Savcının hazırladığı ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istediği iddianame mahkeme tarafından kabul edilmişti.

Duruşma öncesi adliye önünde gazetecilere açıklama yapan, Hafize Kurban’ın babası Mustafa Balık, “Yüce adalete inanıyorum, herkesin gerekeni yapacağına inanıyorum. Bu yüzden sakinliğimizi koruyacağız en ağır cezayı alması için uğraşacağız’ dedi. Böyle insanların toplumda yeri olmadığını belirten Balık ‘ hukukçularımızın ve adaletin gerekeni yapacağına inanıyoruz” dedi.

KADIN GRUPLARI ADLİYEDE

Adliye önünde toplanan kadınlar adına açıklama yapan Mükerrem Yollu ise, “Hafize Kurban bizler gibi bu sokaklardan yürümüştü. Kızının elinden tutup bizlerle aynı marketten ekmek almıştı. Aynı dolmuşa binmişti. Hafize 28 Ağustos’ta boşanmak istediği kocası tarafından canice bıçaklandı. Günlerce yoğun bakımda yaşam mücadelesi verdi. Ne yazık ki 4 Eylül’de hayatını kaybetti. Henüz 23 yaşındaydı. Hayalleri vardı. Yaşamak istiyordu öldürülen tüm kadınlar gibi” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı