REKLAMI GEÇ

HIRSIZLAR, UYDUYA TAKILDI

HIRSIZLAR, UYDUYA TAKILDI

Aralarında Denizli’nin de bulunduğu 4 ilde, evden hırsızlık yaptıkları tespit edilen 4 kişi, kiraladıkları araçta uydu takip sistemi olunca kıskıvrak yakalandı. Yakalanan zanlıların ilimizde çok sayıda hırsızlık olayına karıştığı tespit edildi.

/ DENİZLİHABER / 18 Ocak 2011 Salı, 17:34

Ege Bölgesi’ndeki beş ayrı ilde çok sayıda hırsızlığa karıştıkları belirlenen 4 kişi, kiralık olduğu belirlenen otomobillerindeki uydudan araç takip sistemi (GPS) sayesinde; Muğla’nın Milas ilçesinde yakalandı. Bir ay önce İzmir’in Bergama ilçesindeki bir işyerinden hırsızlık yapan dört kişinin, güvenlik kamerası görüntülerinden, H.Ş. (41), Ş. T. (35), Ç.G. (34) ve Y.A. (42) olduğu tespit edildi. Polis, zanlıların, İzmir’deki bir ‘rent a car’ şirketinden, 35 SD 745 plakalı otomobili kiraladıklarını belirledi.

Uydudan yer belirlemeye yarayan GPS sistemi bulunan otomobil, takibe alındı. Otomobilin, Muğla’nın Milas ilçesi ve köylerinde gezdiği belirlendi. Milas İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı ile irtibata geçildi. Hırsızlık için keşif yaptıkları tahmin edilen zanlıların izlenmesine devam edildi. Beçin beldesinde, rutin yol kontrolü yapan polis ekipleri, dört zanlının içinde bulunduğu otomobili durdurmak istedi. Ancak, Kısırlar köyündeki bir camiden el dokuması halıları çalan dört zanlı, ‘dur’ ihtarına uymayarak kaçmaya başladı. Jandarma da aracın peşine düştü. Kaçarken, çaldıkları halıları ve hırsızlık yaparken parmak izi bırakmamak için kullandıkları eldivenleri otomobilden atan zanlılar, 6 saat süren kovalamacanın ardından Selimiye beldesi, Kuyudere Mevkisi’nde çıkmaz sokağa girince yakalandı. Gözaltına alınan dört zanlının Aydın, Denizli, Balıkesir ve Muğla’da daha önce karıştıkları çok sayıdaki ev, işyeri ve otomobil hırsızlığı suçundan da arandıkları belirlendi. Jandarmadaki sorgularında suçlamaları kabul etmedikleri öğrenilen dört zanlı, işlemlerini ardından bugün adliyeye sevk edildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı