REKLAMI GEÇ

HSYK’da 10 asıl, 6 yedek üye için seçim

HSYK’da 10 asıl, 6 yedek üye için seçim

Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu’nda (HSYK), 2018 yılına kadar görev yapacak 10 asıl, 6 yedek üyeyi belirlemek üzere hakim ve savcılar sandık başında. Denizli 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Turgay Ateş de, HSYK’ya seçilebilmek için yarışıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Ekim 2014 Pazar, 11:54

17 Aralık operasyonunun ardından yaşanan hükümet-cemaat kavgasında yeni bir aşamaya gelindi. Yargıdaki atama, terfi, soruşturma ve inceleme kararlarının verildiği kurulun 10 asıl, 6 yedek üyesinin belirleneceği seçim, önümüzdeki 5 yıllık dönem için önem taşıyor.

Toplam 22 üyeden oluşan HSYK’ya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 4 üye atanacak. Adalet Bakanı ve bakanlık müsteşarı kurulun doğal üyeleri. Kurula hakim olmak isteyen hükümet, “Yargıda Birlik Platformu” adaylarını destekliyor. Yargıtay ve Danıştay’daki seçimlerde istediği sonucu alamayan hükümet, kurulda sayısal üstünlüğe ulaşmak için en az 5 üyelik kazanmak istiyor.

Türkiye genelinde il seçim kurullarının yönetim ve denetimi altında yapılan seçimde, Türkiye genelinde 12 bin 520’si adli, bin 474’ü idari yargıdan olmak üzere toplam 13 bin 994 hakim ve savcı oy kullanacak.

Denizli’den de Denizli 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Turgay Ateş, HSYK’ya seçilebilmek için yarışıyor. Ateş, “Yargıda Birlik Platformu” listesinde yer alıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı