REKLAMI GEÇ

“İlahi dayağı”

“İlahi dayağı”

İşçi emeklisi Halil K., Ramazan ayında her gün sokakta iftar yemeği verip ses sistemiyle ilahi yayını yaptığı iddiasıyla zabıtaya şikâyet ettiği komşusu İsmet B´nin iki oğlu tarafından evinin bahçesinde dövüldü. Halil K. polise başvurup, komşularından şikayetçi oldu.

/ DENİZLİHABER / 27 Ağustos 2009 Perşembe, 18:10

Olay, geçen hafta pazar günü Karaman Mahallesi 1749 Sokak´ta meydana geldi. Halil K, masa ve sandalyelerle sokağın kapatıldığı ve yüksek sesle ilahi yayını yapıldığı gerekçesiyle diğer sakinlerden imza toplayıp zabıtaya, İsmet B´yi (70) şikayet etti.

Bunun üzerine İsmet B´nin oğulları S.B. (35) ve Ö.B. (29) ile tartıştı. İddiaya göre, tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü ve Halil K. komşusunun iki oğlu tarafından evinde dövüldü. Olaydan sonra karakola gidip komşusundan ve iki oğlundan şikayetçi olan Halil K´nın gözünde ve kolunda morluklar oluştu. Tarafların ifadelerini alan polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Halil K. karşı komşusu İsmet B.´nin Ramazan ayında mahalle halkına her gün iftar yemeği verdiğini, ancak ikindi namazından sonra sokakta yüksek sesle ilahi yayını yaptığını, masa ve sandalyelerle sokağı kapattığını belirterek, “Biz sokak sakinleri olarak iftar yemeği verilmesine bir şey demiyoruz. Özellikle iftar yemeği vermesini ve maddi durumu iyi olmayanların karnını doyurduğu için onu kutluyoruz. Ama hoparlörden ilahi açıp, iftar bitene kadar yüksek sesle yayın yapıyorlar. Sokakta oturan çok sayıda kişi bundan şikayetçi. Sesini çok açtıkları için herkesi rahatsız ediyor. Biz ilahi okunmasına karşı değiliz. Ben de evimde ilahi dinlerim, ama kimseyi rahatsız etmeden dinlerim” dedi.

Aynı sokakta evleri bulunan 11 kişinin imzasıyla Denizli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Valiliğe şikayet dilekçesi verdiklerini söyleyen Halil K, “Kendisini ben dahil sokakta yaşayan diğer komşular da uyardı. Ama kimseyi dinlemedi. Biz de imza toplayıp şikayet ettik. Zabıta geldi ancak işlem yapılıp, yapılmadığını bilmiyorum. Şikayet edince iki oğlu evimin bahçesinde bana saldırıp, dövdüler. Otomobilimin de aynasını kırdılar. Şikayetçiyim” diye konuştu.

Beş yıldır Ramazan ayında her gün 500 kişiye iftar yemeği verdiğini söyleyen İsmet B. ise yüksek sesle ilahi yayını yapmadığını ileri sürdü. Zabıtanın gelip yayını denetlemesini isteyen İsmet B, “Ramazan´da her gün burada 500 kişi yemek yiyor. Kimseyi rahatsız etmiyoruz. Bir komşum var, beni çekemiyor. Bir kağıda başkasının imzalarını atıp, şikayet etmiş. Gelsin zabıta denetim yapsın. Beni Vali, Belediye Başkanı iftar yemeği verdiğim için takdir ediyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı