REKLAMI GEÇ

“Mahalle ve okullar polise zimmetli”

“Mahalle ve okullar polise zimmetli”

Denizli İl Emniyet Müdürü Atilla Çınar, daha önce 9 olan ekip sayısını 65’e çıkarıp, ekiplere mahalle ve okulların zimmetlendiğini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 12 Eylül 2009 Cumartesi, 23:17

Denizli Emniyet Müdürü Çınar, Denizli’deki ulusal ve yerel basın temsilcilerine Polisevi’nde iftar yemeği verdi. Denizli Emniyet müdür yardımcıları ile şube müdürlerinin de katıldığı yemekte konuşan Emniyet Müdürü Çınar, yeni kurdukları sistemin suçlularla mücadelede daha etkin olacağını ifade etti.

Çınar, ekip sayısını artırdıklarını dile getirdi. Çınar, “Daha önceden Denizli’de 9 ekip varken bu sayıyı 65’e çıkardık. Nerede olay çok, orada polis çok. Bu rastgele bir görevlendirme değil, istatistiki bilgilere dayanıyor. Tam saha pres yapıyoruz. Zimmetlediğimiz yerlerde polis bir müddet sonra orada oturanları tanımaya başlayacak. Mahallenin bakkalını, manavını, berberini tanıyacak. Zamanla o mahallede yetişen çocukları tanıyacak. O mahallede gece işten dönenleri, sabah erken saatte işe gidenleri tanımaya başlayacak. Mahallenin her şeyini bilir hale gelecek. Dolayısıyla orada bir kaynaşma olacak. Olayları kısa sürede çözecek. ‘Dar Bölge Sistemi’ ile o bölgede görevli polislerin kimler olduğunu amirleri de bilecek bir sıkıntıları varsa çözeceğiz” dedi.

Mahallelerin ardından okulları da polis ekiplerine zimmetlediklerini ifade eden Çınar, “Her okuldan sorumlu bir ekibimiz var. Her okul bu ekiplerle direkt bağlantı kuracak. İrtibat görevlileri ile öğrenciler dahil herkese ulaşmaya çalışacağız” diye konuştu.

Denizli’de polis ekiplerini İl Özel İdare kaynaklarından aldıkları modern cihazlarla donatacaklarını belirten Çınar, “Memurlarımızın, gece gündüz sokakta dolaşırken gördükleri aracı sorgulamaları için cihaz aldık. Şüphelendikleri aracı sorgulayabilecekler. O anda sonuç alacaklar” dedi. “Vatandaşı rahatsız edeni biz de rahatsız ederiz” diyen Çınar, “Hiç kimse vatandaşı rahatsız etmeyecek. Herkes hukuk nizamına uyacak. Vatandaşımız polisin varlığını, yani huzur ve güveni hissedecek” diye konuştu.

İftar sonrası Asayiş Şube Müdürlüğü’nün hazırladığı sinevizyon gösterimi gerçekleşti. İldeki polis teşkilatının çalışmaları hakkında sinevizyon desteği ile bilgi veren Asayiş Şube Müdürü İzzet Tuna, yerel seçimlerden sonra Denizli’nin çevre belde ve köylerinin birleşmesinin ardından sorumluluk alanlarının arttığını belirtti. “Jandarma bölgesi de bize katıldı, sorumluluk alanlarımız arttı” diyen Tuna, “Biz de bölge sistemini getirdik. Bölgeleri ‘A, B, C’ diye böldük. Bölge sistemine göre, suçların en fazla işlendiği Çınar Polis Merkezi ve Sevindik Polis Merkezi’nin bulunduğu bölgeleri, A bölgesi olarak belirledik. Daha az suç işlenen bölgeleri de kendi arasında B ve C bölgeleri olarak belirledik” dedi.

Aşayiş Şube Müdürlüğü’nün hazırladığı sinevizyonda, daha çok, cana ve mala karşı suçların azaltılması için alınması gereken tedbirler, yaşanmış olaylarla dile getirildi. Toplantıda basın mensupları da, asayiş olaylarında Emniyet’ten bilgi almakta güçlük çektiklerini anlatarak bu konuda kendilerine yardımcı olunmasını istediler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı