REKLAMI GEÇ

Onlarca suç kaydı bulunan dolandırıcı JASAT’a çarpıldı

Onlarca suç kaydı bulunan dolandırıcı JASAT’a çarpıldı

Kendini polis olarak tanıtıp Denizli ve Kütahya’da iki kişiyi 90 bin lira dolandıran, resmi belgede sahtecilik, tehdit, dolandırıcılık ve uyuşturucu olmak üzere toplam 27 suç kaydı bulunan zanlı, JASAT dedektifleri tarafından yakalandı. Ekipler, zanlının cebinden çıkan adresle başka bir dolandırıcılık olayını da ortaya çıkardı. Mağdurlardan biri, dolandırıldığını 3 gün sonra JASAT ekiplerinden öğrendi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Mart 2021 Çarşamba, 14:52

Denizi İl Jandarma Komutanlığı Suç Araştırma Timi (JASAT) Kenan K.’nın (36), kendini polis olarak tanıtıp Tavas’ta yaşayan Adem C.’den (68) 70 bin lira para aldığı ve sonrasında kayıplara karıştığı ihbarı üzerine harekete geçti.

Ekipler, Kenan K. ile ona yardım ettiği öne sürülen ve hakkında 42 ayrı suç kaydı bulunan Kemal C.’yi (40) yakalamak için operasyon başlattı.

JASAT ekipleri, düzenledikleri operasyonlarda Kenan K.’yı Denizli’de, Kemal C.’yi de Aydın’da gözaltına aldı.

DOLANDIRILDIĞINI 3 GÜN SONRA EKİPLERDEN SÖYLEYİNCE ÖĞRENDİ
Araştırmayı derinleştiren JASAT dedektifleri, Kenan K.’nın üzerinde yaptığı aramada Kütahya’da bir evin adresini buldu. Kütahya polisi ile irtibata geçen ekipler, kağıtta yazan adrese gitti. Adreste oturan Mahmut D. ile konuşan ekipler, Mahmut D.’nin de aynı kişiler tarafından aynı yöntemle dolandırıldığını belirledi. Mahmut D. dolandırıldığını parayı verdikten 3 gün sonra ekiplerden öğrendi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Kenan K. tutuklandı, Kemal C. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı