REKLAMI GEÇ

Onları ölüm bile ayıramadı

Onları ölüm bile ayıramadı

Denizli’nin Tavas ilçesinde yangın havuzunda boğulan üç öğrencinin cenazesi köylerinde toprağa verildi.

/ DENİZLİHABER / 21 Mayıs 2009 Perşembe, 19:14

Dün Denizli’nin Tavas ilçesine bağlı Yorga köyündeki yangın havuzuna düşerek hayatlarını kaybeden Yusuf Barak (14), Fatih Yollu (16) ve Musa Mucip (17) bugün Tavas ilçesine bağlı Bahçeköy köyünde toprağa verildiler.Cenazeler Pamukkale Üniversitesindeki otopsinin ardından bugün öğleden sonra Bahçeköy köy meydanına getirildi. Burada hazır bekletilen cenaze yıkama araçlarında yıkanan cenazeler Bahçeköy Camiinde ikindiden önce kılınan namazın ardından köy mezarlığında toprağa verildi.Cenazeler köy meydanına getirilip yıkanırken öğrencilerin anne-babaları ile yakınları göz yaşı döküp ağıtlar yaktı.

Fatih Yollu’nun annesi Fatma Yollu, ”Oğlumu küçük yaşta kaybettim. Doyamadım ona. Ben oğlumu böyle mi görecektim?” derken baba Ali Yollu, ”Oğlum arkadaşlarıyla birlikte yakın köydeki havuza gitmişler. Biz dün saat 16.00 sıralarında duyduk, hemen buraya koştuk. Geldiğimizde ise cansız bedenleri ile karşılaşınca yıkıldık” şeklinde konuştu. Ölen her üç gencin de ailelerinin tek erkek çocuğu olduğu öğrenilirken, arkadaşını kurtarmak isterken suya düşen Fatih Yollu’nun gömleği tabutunun üzerine kondu. 

Cenazelerin yıkanması sırasında aileler fenalık geçirdi ve vatandaşlar da sağlık görevlisi olmasına tepki gösterdi. Gazetecilerin araması üzerine 112 Acil servis olay yerine geldi ve fenalık geçiren ailelere müdahale etti. Nikfer Atatürk İlköğretim Okulundan bazı öğrenciler de Bahçeköy’e gelerek arkadaşlarının cenazesine katıldılar. 

 < ?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

OLAYIN GEÇMİŞİ

Denizli’nin Tavas ilçesine bağlı Bahçeköy Köyü’nde oturan Yusuf Barak (14), Musa Mucip (18), Fatih Yollu (16), Mehmet Ali Dilenç (17) ve Ömer Dilenç (15), dün öğle saatlerinde birlikte ormanda gezintiye çıktı. Beş arkadaş, köylerinin yaklaşık 3 kilometre uzağındaki Yorga köyünde etrafı tel örgülerle çevrili yangın söndürme havuzunda ellerini ve yüzlerini yıkayıp serinlemek istedi. Tel örgüleri aşıp havuzun kenarına gelen gençlerden Muca Mucip, ayağını sula soktuğunda havuzun kaygan olmasından dolayı bir anda dengesini kaybedip suya düştü. Önce Fatih, sonra da Yusuf arkadaşını kurtarmak isterken, dört metre derinliğindeki havuzda kayboldular. Mehmet Ali ve Ömer Dilenç kardeşler, hemen cep telefonlarıyla jandarmayı ve ailelerini arayıp durumu bildirdi. Olay yerine gelen Nikfer Jandarma Komutanlığı ekipleri, arama neticesinde sonuç elde edemeyince Denizli Sivil Savunma Müdürlüğü’nden dalgıç istedi. Gençlerin cenazeleri olay yerindeki incelemenin ardından otopsi yapılmak üzere Pamukkale Üniversitesi morguna kaldırıldı.

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı