REKLAMI GEÇ

RÜŞVET ZANLILARI ADLİYEDE

RÜŞVET ZANLILARI ADLİYEDE

Denizli’de aralarında polislerin de olduğu rüşvet operasyonunun zanlıları sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Öte yandan yapılan tek resmi açıklamada verilen sanık sayılarında artış var. Gözaltındaki polis sayısının 23’e, sivil sayısının ise 29’a yükseldiği öğrenildi.

/ DENİZLİHABER / 22 Şubat 2011 Salı, 11:23

Denizli’de trafik polisleri ile profesyonel şoförlerin arasında rüşvet ağı kurulduğu iddiası üzerine valiliğe verilen bir şikayet dilekçesiyle başlayan operasyonun zanlıları adliyede. Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın açtığı adli soruşturma sonrası Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Daire Başkanlığı tarafından yürütülen takipte ortam dinlemesine takıldığı öne sürülen polis memurlarının ve bu polislere rüşvet verdiği iddia edilen çok sayıda sivilin emniyetteki sorguları tamamlandı. Bu sabah yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde 3 minibüs ve 1 midibüsle Emniyet Müdürlüğü’nden çıkarılan sanıklar, sağlık kontrolleri için önce Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. Daha sonra Denizli Adliyesi’ne getirilen sanıklar, şu saatte soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı’na ifade veriyor. Sanık sayısının fazla olması nedeniyle savcılıkta ifade verme işleminin akşam saatlerine kadar devam edebileceği belirtiliyor.

İFADELERDE YENİ GÖZALTILAR
Denizli Emniyet Müdürlüğü’nün 4 günlük gözaltı süresinin dolmasının ardından savcılığa sevk ettiği sanıkların ifadesi ışığında 7 polis memuru ve 12 kişiyi daha gözaltına aldığı ileri sürüldü. Daha önce 43 olarak açıklanan gözaltındaki zanlı sayısı eklenen yeni gözaltılarla 52’ye çıkmış görünüyor. Ancak bu konuyla ilgili henüz resmi açıklama yapılmış değil.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı