REKLAMI GEÇ

ŞAFAK OPERASYONU’NDA 33 GÖZALTI

ŞAFAK OPERASYONU’NDA 33 GÖZALTI

Denizli Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesi ekipleri, organize suç örgütü kurarak adam kaçırma, gasp, zorla senet imzalatma ve para tahsil etme gibi suçları işledikleri iddia edilen kişilere özel harekât polisleriyle şafak operasyonu düzenledi. Evlere yapılan baskınlarda toplam 33 kişi gözaltına alındı.

/ DENİZLİHABER / 1 Nisan 2011 Cuma, 17:11

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, geçtiğimiz Salı sabah erken saatlerde Denizli merkez ve Çivril İlçesi’nde operasyon düzenledi.

,

Zafer Gonenc

11 kişinin şikayeti üzerine 1 yıl önce teknik takiple başlatılan “Şafak” kod adlı operasyon kapsamında 16 ayrı eve eş zamanlı baskınlar yapıldı. Özel Harekat polislerinin de katıldığı operasyonda çete kurdukları iddia edilen kişiler gözaltına alındı.

Narkotik polis köpeği Volkan’da operasyon sırasında evlerde uyuşturucu madde aradı. Gözaltına alınan kişilerin suç örgütü kurma, yönetme, örgüte üye olma, örgütün korkutucu ve sindirici gücünü kullanarak, silahlı saldırı, gasp, ölümle tehdit, haraç alma, zorla senet imzalatma, adam kaçırma gibi 19 ayrı suça karıştıkları ileri sürüldü.

Evlerde yapılan aramalarda 270 gr esrar maddesi, 3 adet sahte çek, 18 adet senet, 1 adet jop,
4 adet ruhsatsız tabanca ve bu tabancalara ait çok sayıda mermi ve 2 adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi.

Soruşturma kapsamında 33 kişiden 22’si Cumhuriyet Savcısının talimatı ile serbest bırakıldı. Sorguları tamamlanan M.Y., A.T. (33), A.D. (41), U.K. (32), E.T. (33), A.S. (24), K.K. (27), Y.Ç. (28), M.Ç. (49) O.D. (35) ve H.K. (26) mahkemeye çıkarılmak üzere Cumhuriyet Savcılığı’na sevk edildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı