REKLAMI GEÇ

Tavas Devlet Hastanesi Başhekimi, görevinden alındı

Tavas Devlet Hastanesi Başhekimi, görevinden alındı

Sağlık Bakanlığı, Tavas Devlet Hastanesi’nde bir hasta yakınından ameliyat için malzeme parası istediği öne sürülen başhekimi görevinden aldı.

/ DENİZLİHABER / 22 Ocak 2011 Cumartesi, 16:24

Sağlık Bakanlığı görevden alma işlemini yazılı açıklamayla duyurdu. 2003 yılında uygulanmaya başlanan Sağlıkta Dönüşüm Programı ile sağlık hizmet kalitesinde ve sunumunda önemli başarılar elde edildiğini, buna karşın bireysel hatalara bağlı bazı sorunlar yaşanabildiğini vurgulayan Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasında, “Medyamızda da yer alan bu tür olaylar, Bakanlığımızca hassasiyetle takip edilmektedir. Sayın Bakanımızın talimatlarıyla başlatılan inceleme ve soruşturma sonuçlarında, ihmal ve kusuru tespit edilenler hakkında gerekli yasal işlemler uygulanmaktadır” denildi.

İl içerisinde başka bir kuruma atanacak
Sağlık Bakanlığı, Denizli Tavas Devlet Hastanesi’nde yaşanan ve medyada “Rüşvet İsteyen Başhekime Suçüstü” başlığıyla yer alan haberdeki iddialarla ilgili Teftiş Kurulu Başkanlığı’nca başlatılan soruşturmanın sonuçlandığını belirterek, şu açıklamayı yaptı:
“İddialarda bahsi geçen, Denizli Tavas Devlet Hastanesi Başhekimi’nin, hasta yakınından ameliyat için gerekli malzeme almak üzere para talep edip aldığı, dolayısıyla ikna suretiyle irtikâp suçunu işlediği ve bu yolla maddi çıkar sağladığı; eylemine uyan 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 125. maddesinin D/c fıkrası gereğince ‘kademe ilerlemesinin durdurulması’ cezası ile tecziyesine, Başhekimlik görevinden alınarak, İl içerisinde başka bir kurumda durumuna uygun bir kadroya atanması teklif edilmiş ve Sayın Bakanımızın olurları ile bu hükümler uygulanmıştır.”

Bakanlık ayrıca doktor hakkında söz konusu fiil nedeniyle, Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bir davanın da devam ettiğini bildirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı