REKLAMI GEÇ

Türk Polis Teşkilatı’nın 176. yılı kutlanıyor

Türk Polis Teşkilatı’nın 176. yılı kutlanıyor

Türk Polis Teşkilatı, kuruluşunun 176. yıldönümünü kutluyor. Denizli protokolü de yayınladıkları mesajlar ile Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluş yıldönümünü kutladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Nisan 2021 Cumartesi, 10:09

Huzur ve güvenin teminatı Türk Polis Teşkilatı 176 yaşında. Koronavirüs salgını nedeniyle geleneklerin aksine bu yıl kutlama gerçekleştirilemeyecek. Ancak, Denizli protokolü yayınladıkları mesajlarla polisin en özel gününü kutladı. İşte o mesajlar:

ALİ FUAT ATİK (DENİZLİ VALİSİ)
Türk Polis Teşkilatımızın kuruluşunun 176. yıl dönümü vesilesiyle kuruluşundan bu yana gücünü ve güvenirliliğini arttıran, toplumun huzur ve güvenliği için vatanımızın her bir köşesinde fedakârca kutsal görevi icra eden tüm teşkilatımızın Polis haftasını kutluyorum.

Vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde yaşamasını sağlamak için yetkisini kanunlardan alarak görev yapan güzide teşkilatımız, yaptığı ulvi görevle milletimizin sinesinde yerini almıştır. Hayatımızın her alanında yanımızda olan polislerimiz zaman ve mekân mefhumu gözetmeden canları pahasına da olsa göreve atılmaktan hiç çekinmezler.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk: “Polis; asker kadar disiplinli, hukukçu kadar hukuk adamı, bir anne kadar şefkatli olmalıdır. Herkesin polisi kendi vicdanıdır fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır.” diyerek polislerimizin toplumdaki yeri ve önemine değinmiştir. Polis Teşkilatı’nın çağdaş yöntemlerle idare edilmesini ve çağdaş bilgilerle donanmış polislerle yenileştirilmesini isteyen Atatürk’e göre; Ülkenin iç güvenliğinin huzur ve asayişinin sağlanması ve bunun devamlılık arz etmesi çok önemli idi.

Bugün de teknolojiyi yakından takip ederek zamanın şartlarına ayak uyduran, sürekli gelişen bir yapıya sahip olan ve ülkemizin bölünmez bütünlüğüne sahip çıkan polis teşkilatımız onur ve gurur kaynağımız olmaya devam etmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle; Polis Teşkilatı’mızın kuruluşunun 176. yıl dönümü ve 10 Nisan Polis Günü’nü kutluyor, görevini kahramanca yerine getirirken şehit olan polislerimizi rahmetle, gazilerimizi saygıyla anıyor; görevleri başındaki tüm polislerimize ve değerli ailelerine de selam ve saygılarımı sunuyorum.

OSMAN ZONLAN (DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI)
“Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü, vatandaşların huzur ve mutluluğu ile can ve mal güvenliğini sağlamak için gece gündüz çalışan Türk Polis Teşkilatı’nın 176. kuruluş yıl dönümünü tebrik ediyorum. Yaklaşık 2 asırdır suçu ve suçluyu önleyici hizmetlerde Türk Polis Teşkilatı nice şehitler verdi. Gücünü kanunlardan, desteğini aziz milletimizden alan Emniyet Teşkilatımız ülkemizin ve şehrimizin her köşesinde mesai mefhumu gözetmeksizin fedakarca çalışmaktadır.  Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği uğruna kendi hayatlarını riske atan emniyet mensuplarımız gözbebeğimizdir. Şehrimizin ve ülkemizin huzur ve güvenliği için görev yapan başta Denizli Emniyet Müdürlüğümüz olmak üzere; tüm Türk Polis Teşkilatımızın 176. kuruluş yıl dönümünü kutluyor, mukaddes değerlerimiz uğruna can veren şehit polislerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize ve ailelerine ise uzun ömürler diliyorum.”

AVNİ ÖRKİ (PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANI)
“Türk Polis Teşkilatı’nın, kurulduğu 10 Nisan 1845 tarihinden bugüne kadar ülkemizde huzur ve düzenin bozulmaması ve vatandaşların güvenli bir şekilde yaşamını sürdürebilmesi için gece gündüz fedakârca görev yapıyor. Polislerimiz her an halkımızın yanında oluyor. Büyük bir özveri ile vatandaşlarımızın ve bizlerin güvenliği için gece gündüz çalışan polislerimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Ülkemizin ve milletimizin huzur ve asayişinin sağlanması kadar, milli birlik ve beraberliğimizin devamı için de vazgeçilmez bir unsur olan polis teşkilatımız köklü kurumların başında gelmektedir. 1 yılı aşkın süredir devam eden Koronavirüs mücadelesinde de polislerimizin bu konuda gösterdikleri çaba da takdir edilesi bir özveri örneğidir. Bu duygularla tüm emniyet mensuplarımızı takdirle ve sevgiyle selamlıyor, vatanı ve milleti uğruna canlarını veren tüm Emniyet mensuplarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyor, gazilerimizi ve halen görev başında bulunan polislerimize de minnet ve saygılarımı sunuyorum.”

MÜJDAT KEÇECİ (DENİZLİ SANAYİ ODASI BAŞKANI)
“Polis Teşkilatımız, kurulduğu günden itibaren vatan ve milletimizin bölünmez bütünlüğünü, halkımızın huzur ve mutluluğunu, can ve mal güvenliğini sağlamak için büyük bir özveriyle görev yapmaktadır. İçinde bulunduğumuz salgınla mücadele döneminde sadece ilgili kurumlar değil, Polis teşkilatımız ve güvenlik güçlerimiz de ortaya büyük bir seferberlik örneği koymuştur. Milletimizin huzuru ve güvenliği için mesai kavramı gözetmeksizin 7/24 kamu düzeninin tesisi için tüm sorumluklarını yerine getiren Türk Polis Teşkilatımızın kuruluşunun 176. yıl dönümünü en içten dileklerimle kutlarım.”

BÜLENT NURİ ÇAVUŞOĞLU (CHP DENİZLİ İL BAŞKANI)
“Köklü bir geçmişe, tecrübe ve birikime sahip olan Türk Polis Teşkilatı, kanunların uygulanmasını gözetmek, kamu düzeni ile vatandaşların huzur ve güven içinde yaşamalarını sağlamak amacıyla önemli bir görev üstlenmektedir. Kurulduğu günden bugüne anayasaya ve kanunlara bağlılıkla görevini yerine getiren Emniyet Teşkilatı 176 yıldır milletin huzur ve güven içinde yaşaması için büyük bir özveriyle çalışmaktadır. Sadece asayişi temin etmek değil, özellikle son dönemlerde meydana gelen afet, salgın gibi durumlarda Türk Polisi fedakarlığını, azmini, çalışkanlığını ve vatan sevgisini bir kez daha göstermiştir. Gecesini gündüzüne katarak huzur ve güvenimizi ağlamak için çalışan polislerimizin hak ettikleri 3600 ek gösterge talepleri CHP iktidarında gerçekleşecektir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak polislerimizin özlük haklarının iyileştirilmesi için çalışmaya devam edecek ve sonuna kadar takipçisi olacağız. Denizli’de ve ülkemizin 4 bir yanında bu kutsal görevi fedakarca yerine getiren polisimiz, huzurlu ve güvenli bir şehirde yaşamamızı sağlayarak, her zaman halkla iç içe olmaya özen göstermektedir. Bu duygularla Türk Polis Teşkilatımızın kuruluş yıl dönümü dolayısıyla görevleri başında şehit düşmüş olan polislerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.”

ZİYA GÖKALP (MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ DENİZLİ İL BAŞKANI)
“Polis olmak zordur, gece gündüz devlet için çalışmayı, millet için çırpınmayı gerektirir.Polis olmak; özveri ister, özgüven ister, öz değerlere bağlılık ister, yetmedi mangal gibi yürek ister. Türk polisi milli güvenliğimizi temin amacıyla çok sayıda şehit ve gazi vermiş, onca badirelere göğüs germiştir. Türk Polis Teşkilatı; Suç ve suçluyla mücadelede cesaret nişanesi, Vatana, millete, bayrağa sevgide cevval bir sadakat timsali, Masum ve mağdurları korumada asalet numunesi, Hakk’a riayet, halka hürmet, hakikate dikkat gösteren fedakârlık zirvesi olarak 176 yılı geride bırakmıştır.10 Nisan 1845’den bugüne kadar, emniyet ve esenliğin bekçisi, asayiş ve toplum huzurunun güvencesi olmayı başaran Türk Polis Teşkilatımızla haklı olarak övünüyor, her zaman kahraman Türk Polisinin yanında olduğumuzu bir kez daha belirtmek isterim.

Biz polislerimizin hangi zorluklar altında görevlerini icra ettiklerinin bilincindeyiz. Biz polislerimizin nelere katlanarak, neleri göze alıp, ne tür engel ve engellemeleri aşarak mesleki onurlarını muhafazaya çabaladıklarının da farkındayız.Türk polisi Türk milletinin beka ve güvenliğinin 176 yıllık hizmetkârıdır. Dilerim ki, Türk polisi mahşeri vicdan türbesinin inanmış türbedarı olarak her daim var olur. Şunu unutmayalım ki, asıl polis, asıl hâkim ve savcı insanın kendi vicdanıdır.  Yurt içinde ve yurt dışında terörle mücadele esnasında şehadet şerbetinden içen aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyorum.Türk Polis Teşkilatı’nın 176’ncı yıldönümünü içtenlikle kutluyor, hepsine aileleriyle birlikte en iyi dileklerimi sunuyorum.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı