REKLAMI GEÇ

ADD: İç Güvenlik paketi aldatmacadır

ADD: İç Güvenlik paketi aldatmacadır

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Denizli Şubesi’nden yapılan yazılı açıklamada, “TBMM’sine sunulan İç Güvenlik yasa tasarısının ileri sürüldüğü gibi amacının terör eylemleri nedeniyle vatandaşın cam ve mal güvenliğini sağlamak değil, Cumhuriyet yıkıcılarına karşı direnen halkı sindirmektir” denildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Şubat 2015 Perşembe, 11:31

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Denizli Şubesi Başkanı Gülizar Biçer Karaca, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde olaylı bir şekilde görüşülmeye başlanan İç Güvenlik Yasa Tasarısı’nın aldatmaca olduğunu ileri sürdü.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulan İç Güvenlik Yasa Tasarısının, Türkiye Cumhuriyeti Anayasa’sına ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne aykırı olduğunu belirten Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Denizli Şubesi Başkanı Gülizar Biçer Karaca, “Demokrat Parti döneminde olduğu gibi Mecliste kurulan ve yargı yetkisini gasp eden Tahkikat Komisyonu’na verilen yetkilerin benzerleri bu yasa ile yürütmeye (valiye, emniyet müdürlerine ve kolluk amirlerine) veriliyor” dedi.

Artık herhangi bir hakim ve savcı kararı olmadan vatandaşların gözaltına alınabileceğini, avukat dahi çağıramayacağını belirten Karacak, “Yine hakim ve savcı kararı olmadan, sadece polisin seni “makul şüpheli” bulması ile üstün, eşyan, aracın aranabilecek, fişlenebilecek, bir Bakanın isteğiyle dinlenebileceksin. Hatta, Anayasal bir hak olan ve şiddet içermeyen toplantı ve gösteri yürüyüşlerine katılman halinde dahi polis, “durumu değerlendirerek” doğrudan seni yakalayabilir, yürüyüşünü engelleyebilir ve oradan uzaklaştırabilir. Kısacası can ve mal güvenliğin ‘birilerinin’ insafına kalmış olacak” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı