REKLAMI GEÇ

ADD: İç kargaşaya izin vermeyeceğiz

ADD: İç kargaşaya izin vermeyeceğiz

Hakkâri’de okul bahçesindeki Atatürk büstünün önce yakılıp ardından taş ve kazma ile parçalanması olayını kınayan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD)Denizli Şube Başkanı Gülizar Biçer Karaca, “Ülkemiz üzerinde oynan oyunların bir perdesi olan bu gelişmeler ile iç kargaşa çıkmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Ağustos 2014 Salı, 15:59

PKK terör örgütü üyelerince, Hakkâri’de başlayan ve Türkiye’nin birçok kentinde Atatürk büstlerine ve heykellerine yönelik gerçekleştirilen saldırılara ilişkin yazılı açıklama yapan ADD Denizli Şube Başkanı Gülizar Biçer Karaca, “Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu M. Kemal Atatürk’ün heykellerine yapılan saldırılar devletimize ve milletimize karşı yapılmıştır. Bu saldırıya karşı net tavır almak ve önlemek görevi başta Anayasamız gereği Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Türk Milletinin birliğini temsil eden Cumhurbaşkanına, sonra da yürütme görevini Anayasa’ya göre yerine getirmek yetki ve sorumluluğunu taşıyan Başbakan ve hükümet üyelerine aittir. Ancak sorumluluklarının gereğini yerine getirmek bir yana sözde çözüm süreci, açılım süreci adı altında üniter devlet yapısını ve bölünmez bütünlüğü tehdit gören yöneticiler derin bir sessizlik içerisindedirler” dedi.

Bu sürecin emperyalist oyunların bir sahnesi olduğunun ve gerçek amacının farkında olduklarını vurgulayan Karaca, açıklamasına şöyle devam etti: “Bu eylemleri gerçekleştiren ulus ve tarih bilincinden yoksun, yaşadıkları vatan toprağını, varlık ve özgürlüklerini borçlu oldukları Mustafa Kemal Atatürk’e saldırmaya, itibarsızlaştırmaya çalışan aymazları şiddetle kınıyoruz. Kimlerin taşeronu ve maşası olduklarını, kimden cesaret aldıklarını biliyoruz. Ama asla umutlanmasınlar. Türk Milletinin yüreğinde kökleşmiş Mustafa Kemal Atatürk sevgisini, O’nun ilke devrimlerine inancı, bağlığı, mücadele direncini asla yok edemeyecekler. Atatürkçü Düşünce Dernekleri olarak, ülkemiz üzerinde oynan oyunların bir perdesi olan bu gelişmeler ile iç kargaşa çıkmasına izin vermeyeceğiz. Koşullar ne olursa olsun Mustafa Kemal Atatürk’ü, düşüncesini, onun yarattığı eserleri yaşatmak için mücadelenin neferleri olmaktan vazgeçmeyeceğiz. Bu uğurda verilecek mücadelenin koşulsuz önderi olmaya devam edeceğiz.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı