REKLAMI GEÇ

ADD’den çağrı: Türk diline sahip çıkalım

ADD’den çağrı: Türk diline sahip çıkalım

Ulu Önder Atatürk’ün 1. Dil Kurultayı’nı açtığı 26 Eylül’ün “Dil Bayramı” olarak kabul edildiğini hatırlatan Atatürkçü Düşence Derneği (ADD) Denizli Şube Başkanı Nihat Çetin, tüm yetkililere çağrıda bulunarak, “Türk diline sahip çıkmaya, çağırıyoruz. Diline, sahip çıkmayan bir ulusun geleceği yoktur” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Eylül 2015 Cumartesi, 09:54

Atatürk 1932’de Türk Dil Kurumu’nun kurarak, Türkçeyi yabancı dillerin boyunduruğundan kurtarıp, ekonomik, siyasi bağımsızlığın yanında kültürel bağımsızlığı sağlamak ve yeni kavramları karşılayacak bir kültür dili haline getirmek istedi. Ülkede başlatılan dil seferberliği ile Türk dilinin öz zenginliği meydana çıkarılarak, dünya dilleri arasında değerine yaraşır yüksekliğe erişmesine çalışıldı.

“Batı dillerinin hiçbirinden aşağı olmamak üzere, onlardaki kavramları anlatacak keskinliğe, açıklığa sahip Türk bilim dili terimleri tespit edilecektir.” diyen Atatürk’ün 1. Dil Kurultayı’nı açtığı 26 Eylül, ülkemizde “Dil Bayramı” olarak kabul edildiğini belirten ADD Denizli Şube Başkanı Nihat Çetin, “Bakanlıklar, okullar, meslek odaları ve belediyelerin bilinçli çabalarıyla dildeki bu yozlaşma ve yabancılaşmaya son vermek bugün hiç de zor değildir” dedi.

Açıklamasında “Türk diline sahip çıkalım” çağrısında bulunan Çetin, şunları söyledi:
“Günümüzde tarihimize ve ulusal değerlerimize bilinçli ve sürekli bir saldırı söz konusudur. Türk halkının ulusal kimliği yok edilerek ülke kapılarının emperyalizme daha kolay açılması sağlanmak istenmektedir.

Bugün Türk halkının tarihte az görülür büyük özveriler sonucunda kanla çizdiği ulusal sınırlarımız ve üniter devlet yapımız da büyük tehdit altındadır. Dünyanın en köklü ve en gelişmiş dillerinden biri olan güzel Türkçemiz de bundan nasibini almaktadır.

Bütün aydınlarımızla birlikte halkımızı ve tüm yetkilileri, Türk diline sahip çıkmaya, çağırıyoruz. Diline, sahip çıkmayan bir ulusun geleceği yoktur.
Türkiye’de resmî dil Türkçedir. Türkçe, Türk halkının ortak dilidir. Bu dilin her yurttaş tarafından çok iyi öğrenilmesi zorunludur.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı