REKLAMI GEÇ

ADD’den Eşgüdüm Toplantısı

ADD’den Eşgüdüm Toplantısı

Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Denizli Şubeleri Mayıs ayı olağan Eşgüdüm Toplantısını gerçekleştirdi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 26 Mayıs 2014 Pazartesi, 12:47

ADD Şube Başkanları, Denizli Şubesi’nde yaptıkları Mayıs Ayı Eşgüdüm toplantısında, Ankara’da yapılacak Atatürkçü Düşüce Derneği Olağan Kurultayı’nı değerlendirdi. Denizli’nin 52 delege ile temsil edileceği ADD Olağan Genel Kurulu’nda iki listenin yarışacağını belirten Eşgüdüm Başkanı Avukat Gülizar Biçer Karaca, öncelikle nasıl bir ADD yönetimi olması gerektiği konusunda Denizli şube başkanları ve delegelerinin görüşlerini aldı.

Karaca toplantı sonrası yaptığı değerlendirmede, “Yapılan görüşmelerde Atatürkçü Düşünce Derneği’nin kuruluş amacı ve hedefleri doğrultusunda, ülkemizin içinde bulunduğu zorlu dönemde kararlı, mücadeleci bir anlayışın temsil edileceği; ülke gündemine Atatürkçü Düşünce çizgisinde yön verecek, öncü olacak, ilkeli bir yönetim anlayışının göreve gelmesi gerektiği konusunda katılımcılar görüş birliğine vardı” dedi.

Karaca, toplantıda ayrıca Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin de değerlendirildiğini belirterek,
“Bu süreçte demokratik kitle örgütü ve toplum önderi olma sorumluluğu ve bilinciyle ADD Denizli şubeleri tüm Denizli’de Anayasanın değiştirilemez, değiştirilmesi teklif dahi edilemez maddeleri olan:
Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir, Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk Milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir, Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir, Bayrağı, şekli kanunda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır, ‘Milli marşı ‘İstiklal Marşı’dır. Başkenti Ankara’dır.” Maddelerinin devamlılığını sağlayacak ve bu anlayışın güvencesi olacak bir Cumhurbaşkanı adayının seçilmesi için mücadele edilmesi kararı alındı” diye konuştu.

ADD Olağan kurultayı 7-8 Haziran 2014 tarihleri arasında Ankara Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde yapılacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı