REKLAMI GEÇ

BU NE LAHANA, BU NE PERHİZ?..

BU NE LAHANA, BU NE PERHİZ?..

Teşvik Paketi uygulamasına Denizli Platformu tepki gösterirken MÜSİAD savundu. Platform: “Batıyoruz” derken MÜSİAD “Teşvik iyi geldi” iddiasında bulundu.

/ DENİZLİHABER / 11 Haziran 2009 Perşembe, 18:05

Başbakan tarafından açıklanan yeni teşvik paketine düzenledikleri toplantıyla tepki gösteren Denizli Platformu’nun haberinin manşetten yer aldığı DEHA 20 Gazetesi’nin bir başka sayfasında, Platform açıklamasının altında imzası bulunmasına karşın, MÜSİAD Denizli Şubesi Başkanı’nın, “Teşvik ekonomiye iyi gelecek” açıklamasının yer alması, akıllarda soru işareti yarattı.

Başbakan tarafından açıklanan yeni teşvik paketinde Denizli’nin 2. bölgede yer alması Denizlili işadamlarının tepkisine neden oldu. Teşvikte yapılan haksızlığa tepki göstermek için Denizli Ticaret Odası’nda toplanan Denizli Platformu üyeleri yaptıkları açıklamayla, Denizli’nin 2. bölgede yer almasına tepki göstermiş ve Denizli sanayisinin ikinci defa bir darbe yediğini belirtmişti. Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer’in dönem sözcülüğü yaptığı Denizli Platformu’nun bu açıklamasına DTO, DSO, DTB, DETKİB, Denizli Esnaf Odaları Birliği, Avrasya İşadamları Derneği, BASİAD, Denizli Genç Tüccar ve İşadamları Derneği, Denizli Nakış, Sanayicileri Derneği, DESİAD, DETGİS, DESAV, MÜSİAD, Pamukkale Turizm Derneği, Otelciler Derneği ve USİAD imza attı.

Platformu değil bombasını patlattılar!

Krizle yıkılan, hükümetin aldığı tedbir paketlerinden az da olsa bile yararlanamayan Denizli, sonunda sessiz kalmadı. Denizli Platformu’u aralarında yüzlerce, binlerce üyesi bulunan kurumların imza attığı ortak bir deklerasyonla, hükümetin tedbir paketini kınadı, yanlış yapıldığını vurguladı. DEHA 20 bu haberi “PLATFORM PATLADI” başlığıyla manşete taşırken, aynı sayıda, farklı sayfada yer alan bir haber ise akıllarda soru işareti yarattı. Gazetenin iç sayfalarından görülen haberde sözde platform açıklamasının altına imza atan, yani hükümetin tedbir paketinin ekonomik canlanmaya neden olmayacağı açıklamasını onaylayan MÜSİAD, teşviğin ekonomiye ivme kazandıracağını iddia ediyordu.

Vatandaşlar açıklama bekliyor!

MÜSİAD Denizli Şubesi Başkanı’nın ağzından verilen bu açıklama, Denizli Platformu’nun tek ses, tek yumruk gibi savlarına koyu bir gölge düşürürken, tezat kent sakinlerinin de dikkatini çekti. Haber merkezimizi arayan vatandaşlar, “Bu da ne demek oluyor? Kim neye inanıyorsa orada bulunsun. Bizlerin lobiye, bizi ve haklarımızı savunacak güçlü bir platforma ihtiyacımız var, göstermelik değil” tarzında tepki gösterdi.  Vatandaşlar birbirinden uzak bu iki açıklama için hem Denizli Platformu Dönem Sözcüsü DTO Başkanı Necdet Özer, hem de MÜSİAD Denizli Şubesi Başkanı’ndan bir açıklama bekliyor!

İşte MÜSİAD’ın tezat açıklaması

“ Yeni teşvik paketinin sadece iş yatırımları değil bunun yanında dış yatırımları da çekerek ekonomimize büyük bir canlılık ve ivme kazandıracağı inancındayız. Mevcut küresel kriz, Türkiye için önemli derslerle doludur. Bu derslerin iyi okunması ve gereğince politikalar geliştirmesi şarttır. Türkiye ekonomisi küresel krizden ders aldığı ölçüde yeniden çıkışa geçecektir”  

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı