REKLAMI GEÇ

Büyüklere örnek oldular

USİAD Denizli Şubesi’nin, 7–14 Aralık Yerli Malı, Tutum ve Yatırım Haftası nedeniyle ilkokullar arasında düzenlediği resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Yarışmada toplam 31 şiir, 14 kompozisyon ve 97 resim yarıştı.

/ DENİZLİHABER / 14 Aralık 2007 Cuma, 01:00

Ulusal Sanayici ve İş Adamları Derneği Denizli Şubesi’ni, –14 Aralık Yerli Malı, Tutum ve Yatırım Haftası nedeniyle ilkokul öğrencileri arasında resim, şiir ve kompozisyon dallarında yarışması düzenledi. Dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verildiği törene, Vali Yardımcısı Mehmet Çapraz, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ve iş dünyasının önemli isimleri katıldı.

USİAD Başkanı Kazım Arslan’ın sunumunu yaptığı törende, yerli malı kullanımının önemine dikkat çekilirken, kullanılan yerli mallarının da kaliteli ürünler arasından seçilmesi gerektiği belirtildi. Dilimize girmeye başlayan ve bir türlü önüne geçilemeyen ‘Dilimizdeki yabancılaşma’ya değinen Kazım Arslan, özellikle de gençlerin bu tip eğilimlere son derece açık olduğunun altını çizerek bu tür olayların, Türk ekonomisine zarar verdiğini belirtti. Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz da yerli mallarının kullanılmasının önemine değindiği konuşmasında, yerli malı kullanımının, küçük yaşlarda ebeveynler tarafından aşılanması gerektiğini dile getirdi.

Törende kısa bir konuşma yapan Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci de şu anda birçok vatandaşın evinde yabancı malların bulunduğunu belirterek yerli ürünlere verilen değerin günden güne düştüğünün altını çizdi. Tüketicilerin, kaliteli olduğu gerekçesiyle ithal ürünler kullandığını dile getiren Keçeci, “Biz sanayicilerin görevi, halkımızın talebine uygun kalitede mallar üreterek onların yerli ürünlere yönelmesini sağlamaktır. Yerli ürünler, sadece 7–14 Aralık tarihleri arasında değil, yılın her günü tüketilmelidir. Gelecekte 1 Cent’e avuç açan bir halk olmamak için, ürünlerimize sahip çıkmak tüm vatandaşlarımızın görevidir” ifadelerini kullandı.

Keçeci’nin ardından söz alan Vali Yardımcısı Mehmet Çapraz, yerli mallarının kullanımının artırılabilmesi için Türk endüstrisinin geliştirilmesinin şart olduğunu belirtti ve ekledi: “Biz, pamuğumuzu, ipliğimizi bile dışarıdan alır hale gelen bir toplum olduk. Bunun acilen değişmesi gerekiyor.”

Şiir dalında birinciliği, ‘Yerli Malı’ şiiriyle Cumhuriyet İlköğretim Okulu Öğrencisi Taner Tatar, ikinciliği, ‘Türk Malı ve Kullanımı’ şiiriyle Alcı İlköğretim Okulu’ndan Yusuf Bulut, üçüncülüğü ise ‘Yerli Malı’ şiiriyle Pamukkale İlköğretim Okulu’ndan Bahar Dilman kazandı.

Kompozisyon dalında da birinciliği ‘Yerli Malı’ adlı eseriyle Servergazi İlköğretim Okulu Öğrencisi Fatma Arslan, ikinciliği, ‘Yerli Malı Kullansaydı’ adlı eseriyle Acıpayam Cumhuriyet İlköğretim Okulu’ndan Ali Alperen İslikaya ve üçüncülüğü de ‘Yerli Malı ve Tutumluluk’ adlı eseriyle Okul Yaptırma ve Yaşatma Derneği İlköğretim Okulu Öğrencisi Sena Akyar kazandı.

Resim dalında ise birinciliği Özel Denizli İlköğretim Okulu’ndan Hakan Can Koca, ikinciliği Musa Kazım Manasır İlköğretim Okulu’ndan Büşra Eroğlu, üçüncülüğü ise Müftü Ahmet Hulusi Efendi İlköğretim Okulu’ndan Berna Kocalar kazandı. Ödül kazanan öğrencilere ödülleri, Vali Yardımcısı Mehmet Çapraz, DSO Başkanı Müjdat Keçeci ve İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz tarafından verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı