REKLAMI GEÇ

Danıştay ve YSK Üyesi Denizlili Yunus Aykın 15 Temmuz’u anlattı

Danıştay ve YSK Üyesi Denizlili Yunus Aykın 15 Temmuz’u anlattı

Danıştay ve YSK Üyesi Denizlili Yunus Aykın, Denizlim Kültür ve Dayanışma Derneği’nin geleneksel hale getirdiği “Meserret Sohbetleri”ne konuk oldu. “15 Temmuz ve sonrası”nı değerlendiren Aykın, vatan sevgisinin Türk milletinin genlerine işlediğini belirtti, amacı iç savaş çıkarmak olan yakın tarihin en büyük siyasi kırılmasının milletin azmiyle atlatıldığını kaydetti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Aralık 2016 Pazartesi, 13:10

Ankara Denizlim Kültür ve Dayanışma Derneği, geleneksel hale getirdiği “Meserret Sohbetleri”nin 36.sında Danıştay ve YSK Üyesi Denizlili Yunus Aykın’ı konuk etti.

Darbe girişiminin 5. ayında “15 Temmuz ve Sonrası” konu başlığı ile gerçekleşen sohbet öncesinde 15 Temmuz ve sonrasındaki terör saldırılarında şehit olan kahramanlar için Fatiha okundu.

“TÜRK MİLLETİNİN VATAN SEVGİSİ GENLERE İŞLEDİ”
15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında yaşananları anlatan Danıştay ve YSK Üyesi Denizlili Yunus Aykın, Türk milletinde vatan sevgisinin genlere işlediğini belirtti.

Aykın, “İşler sarpa sardığında hepimiz farklılıklarımızı bir yana bırakarak aynı bayrak altında toplanabiliyoruz. Önemli olan aynı olmak değil, asgari müşterekte birleşebilmektir. Bu zaten bizde vardı ama kaybettiğimizi sanmıştık. Ama öyle değil. Bitmeyecek de. Bitmemesi çok normal” dedi.

“YAKIN TARİHİN EN BÜYÜK SİYASİ KIRILMASI”
Yakın tarihin en büyük siyasi kırılmasının 15 Temmuz olduğunu dile getiren Aykın, “Üst akılların hedefleri sadece Türkiye değil. Hedef aslında İslam dünyasıdır. Çünkü yönünü Türkiye’ye dönmüş, Türkiye’ye bel bağlayan pek çok mazlum ülke var. Kartlar yeniden karılıyor ve Türkiye ‘hayır’ diyor. Bir toparlanma sürecine girildi. Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” dedi.

“AMAÇ İÇ SAVAŞ ÇIKARMAKTI”
Türkiye’yi durdurmak için bir iç savaş çıkartmak istenildiğini ifade eden Aykın, “Kargaşa çıkarmak onların en çok arzuladıkları şeydi. Ancak milletin azmi, çabası ve doğru bir liderlik ile o geceyi atlattık. 15 Temmuz’dan sonuç alamayanlar başka yolları denemeye başladılar. Güneydoğu’da ayaklanmalar gibi. Olumlu bir şey oldu aslında, bu da bize bir beka sorunumuzun olduğunu gösterdi, bu yönde çözüm aramaya yöneltti” dedi.

“TAASSUP YERİNE LİYAKATA ÖNEM VERİLMELİ”
Ülke böyle tehdit altındayken, Türkiye’nin siyasi boşluğa tahammülünün olmadığını vurgulayan Aykın, “İstikrara ihtiyacı var. Bu yüzden taassup yerine liyakate önem verilmelidir. Din ve devlet işlerini birbirine karıştırmamalıyız. Devlete alımda, devlete sadakat ve devlet sevgisi arayacağız. Biz hatalarımızdan ders almalıyız. Bu da 15 Temmuz’dan sonra idrak etmemiz gereken şeylerden biridir. Bizim tercihimizin aidiyetler değil kabiliyetler olması gerekmektedir. Bu da artarak devam etmelidir. Böylelikle çok kısa sürede yaralarımızı sarabiliriz. Ama bu hainliği de unutmayacağız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı